Aloja

Staiceles Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrībai pirmais aprīkojums

Pagājušajā nedēļā Staiceles Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība (BUB) saņēma pirmo aprīkojumu pilsētas sargāšanai no ugunsnelaimēm. Tas notika, pateicoties Vidzemes lauku partnerības Brasla atbalstītajam projektam. Biedrība iegādājās piekabi cisternas pārvadāšanai, divus ūdenssūkņus, šļūtenes, tāpat divus darba apģērba komplektus. Par projekta īstenošanu biedrība ir gandarīta. – Prieks, ka viss notiek! Tagad ir lielāka drošības sajūta. Staicelē tomēr ir koka apbūve, bet vietējais depo likvidēts. Par laimi, lielu ugunsnelaimju mums nav bijis. Lielākais ugunsgrēks te bija, šķiet, 2006. gadā, kad pie daudzdzīvokļu mājām Lielajā un Cepļa ielā nodega vairums malkas šķūnīšu. Brīvprātīgajiem ugunsdzēsējiem jau galvenais ir padot ūdeni, kamēr atbrauc īstie profesionāļi. Nu to varēsim sākt nodrošināt, – teica Staiceles BUB valdes loceklis Einārs Bērziņš. Viņš arī atklāja, ka biedrībai ir ieceres tikt pie sava ugunsdzēsēju auto.

 

BUB no Alojas novada pašvaldības īrē telpas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) kādreizējā Staiceles postenī, kur arī glabā jauno inventāru. Šobrīd Staiceles BUB ir vairāk nekā 20 biedru, tai skaitā daudz profesionāļu, kuri strādā vai strādājuši VUGD Limbažu, Salacgrīvas un Alojas postenī. Biedrības valdes priekšsēdētājs ir VUGD Limbažu daļas bijušais komandieris Gvido Kīns. Drīzumā iecerēts biedriem rīkot apmācību, kā darboties ar ugunsdzēšanas aprīkojumu un ekipējumu.

 

Staiceles BUB dibināts pirms trim gadiem. Lai arī kādreiz pilsētā biedrība jau bija (dibināta 1913. gadā), būtībā viss sākts no nulles. – Pirmās Latvijas laikā Staiceles BUB bija viena no aktīvākajām biedrībām valstī. Palēnām šo aktivitāti atgūstam. Startējām Alojas novada mazo projektu konkursā un BUB Dāmu komiteja rīkoja Mārtiņdienas bazāru. Jau trešo gadu gatavojām lielo ugunskuru Līgo svētkiem pilsētā. Tāpat iesaistāmies Staiceles parka deju grīdas atjaunošanā. Atbalstītā projekta īstenošana gan ir mūsu līdz šim lielākā aktivitāte un ieguldījums, – teica E. Bērziņš.

 

Kopējais projekta finansējums (ieskaitot Alojas novada pašvaldības 10% līdzfinansējumu) ir aptuveni 11 000 eiro. E. Bērziņš ir pateicīgs domei par atsaucību un cer, ka tā biedrību atbalstīs arī turpmāk.

 

Līga LIEPIŅA

Eināra BĒRZIŅA foto

[Not a valid template]