Aloja

Aicina pievienoties fonda „1836” pārgājienā no Staiceles līdz Mazsalacai

22. un 23. jūlijā notiks šī gada desmitais fonda „1836” gājiens, šoreiz no Staiceles līdz Mazsalacai. Pirmajā dienā gājiens sāksies Staicelē, kur viesosimies Staiceles lībiešu muzejā. Ir plānots noiet aptuveni 20 km. Maršruts gājējus vedīs caur meža ceļiem un Salacas krastu. Dienas noslēgumā pie ugunskura notiks sadziedāšanās. Savukārt svētdien dosimies 16 km garā ceļā līdz Mazsalacai, kur apmeklēsim Mazsalacas pilsētas svētku ietvaros sagatavotās izstādes, ieraksim fonda “1836” tūrisma ceļa robežstabu. Tālāk dosimies ceļā (2,5 km) līdz Skaņaiskalnam. Tradicionāli gājiena noslēgumā plkst. 18:36 Skaņaiskalnā izskanēs fonda un tā draugu koncerts, uz kuru mīļi aicināts ikviens.

 

Par godu Latvijas simtgadei fonds „1836” veido mūsu valstij dāvanu – tūrisma maršrutu apkārt Latvijai, kas būs aptuveni 1836 kilometrus garš. „Aplido, apceļo, apmīļo Latviju!” projektā var piedalīties ikviens interesents, noejot sev vēlamo ceļa posmu kādā no pierobežas ceļiem (Piejūras ceļā no Nidas līdz Ainažiem, Ziemeļmeitas ceļā no Ainažiem līdz Pededzei, Māras ceļā no Mārkalnes līdz Demenei un no Demenes līdz Nidai Leišmalītes ceļā).

 

Gājiens no Staiceles līdz Mazsalacai būs kopumā jau 25. posms „1836” ceļā apkārt Latvijai (šajā gadā desmitais). Kopš 2016. gada maija vidus projekta autori ar draugiem paspējuši viesoties Kurzemes un Vidzemes jūrmalā, Latgalē, Latvijas un Igaunijas pierobežā, kā arī Leišmalītē, ierokot pirmās ceļa norādes, ko veidojuši mākslinieki Velga Vītola un Gaits Burvis, Kolkas ragā, Engurē, Salacgrīvā, Rūjienā, Kārsavā, Indrā, Kalnos un Vaiņodē, Liepājā.

 

Pasākuma plāns un papildu informācija

 

Kontaktpersona:

Karlīna Latsone      

Tālr. 28242705

e-pasts: karlinalatsone@outlook.com

 

Papildu informāciju par nākamajiem gājieniem un plānoto tūrisma ceļu apkārt Latvijai iespējams iegūt, ielūkojoties fonda „1836” mājas lapā www.1836.lv