Aloja

Ungurpils “Salā” viesojās ārstniecisko augu zinātāja Zeltīte Kaviere

DSC_001514. septembra vakarā Uzņēmējdarbības atbalsta centrā – bibliotēkā SALA ciemos bija ieradusies ārstniecības augu pazinēja, zemnieku saimniecības “Silkalni” saimniece Zeltīte Kaviere. Kaut aiz loga stipri lija, iekšā valdīja patīkama gaisotne. Pirmais Z.Kavieres ierosinājums bija telpas iekārtojuma maiņa, jo tā viešņu neapmierināja. Visiem sanākušajiem bija jāizveido liels aplis, lai sarunas raisītos nepiespiestā gaisotnē, kā arī nepieciešamības gadījumā būtu iespēja praktiski darboties. Pēc semināra ievada tapa skaidrs, kāpēc pārkārtošana bija nepieciešama, jo kopīgiem spēkiem, izmantojot Raiņa vārdus “Ir katram roka jāpieliek, lai lielais darbs uz priekšu iet!”, speciālistes vadībā visi gatavoja pelašķu lapu mohito.

 

Katrs klātesošais saņēma atbildes uz interesējošiem jautājumiem, degustējot Z.Kavieres gatavotos sīrupus, tinktūras un eļļas. Tika skaidrots to lietderīgums, kā arī atklātas receptes. Bija arī iespēja produktus iegādāties.

 

Kā atzina “Silkalnu” saimniece, sarunai atvēlētais laiks bija par maz, lai kaut daļu no visām zināšanām izstāstītu. Sanākušie tika ieintriģēti uz praktiskām nodarbībām, kuru laikā būtu iespēja gatavot dažādas ziedes. Pēc sarunas interesenti vēl pakavējās, lai uzdotu saimniecei jautājumus, kā arī sarunātu nākamos tikšanās laikus.

 

Zanes Lapšānes-Celmas

teksts un foto