Aloja

Pierīgas uzņēmējus aicina pieteikties LIAA inovāciju vaučeru programmai

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Pierīgas reģionālajām uzņēmēju biedrībām otrdien, 19. septembrī rīko konferenci par LIAA realizēto tehnoloģiju pārneses un inovāciju vaučeru programmu. Konference notiks Salaspils kultūras nama “Rīgava” Mazajā zālē, konferences sākums pulksten 12.00. Inovāciju vaučeru programma ir atbalsts mazajiem un vidējiem komersantiem jaunu produktu un tehnoloģiju attīstībai. Šis ir viens no veidiem kā LIAA atbalsta inovatīvu ieceru īstenošanu, kopīgi veicinot Latvijas tautsaimniecības izaugsmi.

 

Inovāciju vaučeri ir finansējuma mehānisms, kas paredzēts uzņēmēju (no vienas puses) un zinātnieku vai pētnieku grupu (no otras puses) sadarbības veicināšanai t.s. tehnoloģiju pārnesē jeb izgudrojumu un tehnoloģiju attīstības produktu ieviešanā tirgus produktos. Inovāciju vaučeru programma sniedz atbalstu jaunu produktu izstrādei un esošo produktu būtisku uzlabošanu, pagarinot to derīguma termiņu, uzlabojot izturību vai citas īpašības.

 

Kopējais atbalsta apjoms inovāciju vaučeru programmā vienai personu grupai (uzņēmēji un zinātnieki) ir 25 000 eiro, kas paredzēti, piemēram, pētījumu veikšanai, prototipu izgatavošanai, tehnoloģisko iekārtu iegādei utjp. Atbalsta mehānisms ir vienkāršs, ātrs un ērts, tas izstrādāts tā, lai maksimāli samazinātu birokrātisko procedūru slogu un būtu draudzīgs uzņēmējiem.

 

Lai skaidrotu inovāciju vaučeru programmas darbību un priekšrocības, LIAA kopā ar Salaspils Uzņēmēju biedrību un citām Pierīgas reģiona uzņēmēju biedrībām rīko konferenci par tehnoloģiju pārnesi un inovāciju vaučeru programmu. Tajā bez LIAA ekspertiem piedalīsies arī tie uzņēmēji un zinātnieki, kas jau šobrīd realizē tehnoloģiju pārneses projektus, kā arī pašvaldību un reģionālo uzņēmēju biedrību pārstāvji.

 

Aicinām apmeklēt LIAA un Salaspils Uzņēmēju biedrības rīkoto konferenci š.g. 19. septembrī no pulksten 12 līdz 16.30 Salaspilī, kultūras nama “Rīgava” Mazajā zālē (Salaspils, Līvzemes iela 7). Pieteikties konferencei var e-pastā: lelde@tels.lv.

 

Finansējums inovāciju vaučeru programmai 3,74 milj. eiro apmērā tiek piešķirts no Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta “Tehnoloģijas pārneses programma” (projekta identifikācijas numurs 1.2.1.2/16/I/001).

 

Plašāka informācija par inovāciju vaučeru un citām atbalsta programmām ir pieejama LIAA mājas lapas www.liaa.gov.lv sadaļā „Fondi” un Klientu apkalpošanas nodaļā Rīgā, Pērses ielā 2, e-pasts: jautājumi@liaa.gov.lv.

 

Papildu informācija:

LIAA Sabiedrisko attiecību nodaļa

Tālrunis: 67039472

Epasts: prese@liaa.gov.lv

Papildu informācija par konferenci:

Ainars Vladimirovs

Tālrunis: 29234250

Epasts: ainars@tels.lv