Aloja

Piesakies sociālās uzņēmējdarbības akseleratora ‘New Door Riga’ jaunās sezonas programmai

sep14_02-001Starptautiskais sociālās uzņēmējdarbības akselerators ‘New Door Riga’ sadarbībā ar Ziemeļvalstu Ministru padomi aicina sociālā biznesa ideju autorus pieteikties akseleratora jaunās sezonas programmai. Tā ir iespēja jaunuzņēmumiem sociālās iniciatīvas pārvērst biznesā – iegūt vērtīgu pieredzi, konsultēties ar zinošiem nozares ekspertiem un ārzemju mentoriem. Pretendenti aicināti pieteikties programmas pirmajai atlases kārtai līdz 2017.gada 1.oktobrim. 

 

Biedrība ‘New Door Riga’ ir starptautisks sociālās uzņēmējdarbības akselerators, kas Latvijā aktīvi darbojas no 2013.gada. Tās mērķis ir apmācīt, virzīt un iedvesmot tos, kuriem ir sociālas idejas un viņi tās vēlas pārvērst biznesā. Biedrība palīdz īstenot idejas, nodrošinot nepieciešamās zināšanas sadarbībā ar vietējiem un ārzemju ekspertiem, kā arī izglīto un konsultē uzņēmumus sociālās korporatīvās atbildības jomā. Tāpat ‘New Door Riga’ rīko sociālās uzņēmējdarbības forumus un pieredzes apmaiņas programmas. Trīs gadu laikā akseleratoru absolvējuši 50 dalībnieki, kuri šobrīd veiksmīgi turpina attīstīt biznesu gan Latvijā, gan ārvalstīs. 

 

2017.gada akseleratora programma sāksies novembrī un ilgs piecus mēnešus līdz 2018.gada martam. Iesniegtās jaunuzņēmumu idejas tiks izskatītas divās atlases kārtās. 30 veiksmīgākie ideju iesniedzēji tiks uzaicināti uz otro atlases kārtu – ātrajām intervijām jeb speed interviews, kur 2 – 3 minūšu laikā dažādu jomu eksperti jāpārliecina par sava projekta unikalitāti un atbilstību programmas mērķim. Akseleratora programmā tiks uzņemti 12 projekti, kas cītīgi strādās pie savas biznesa idejas realizēšanas – saņems mājas darbus, tiksies ar nozares ekspertiem un mentoriem, kā arī iegūs regulāru atgriezenisko saiti. 

 

Pirmajai atlases kārtai pretendenti aicināti iesniegt idejas līdz 2017.gada 1.oktobrim, aizpildot pieteikuma anketu šeithttp://newdoor.lv/lv/registration. Iesniegtās idejas varēs prezentēt gan latviešu, gan krievu, gan angļu valodā, turklāt akseleratora programmai var pieteikties ikviens interesents, kurš sasniedzis 21 gada vecumu. 
18.septembrī plkst.18.00 programmas organizatori un tās galvenais sadarbības partneris Ziemeļvalstu Ministru padome interesentus aicina uz atvērto durvju dienu Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā telpās, Marijas ielā 13/3 (Berga Bazārā), Rīgā. Tās laikā būs iespēja iegūt plašāku informāciju par akseleratora programmu, mērķiem un iespējām.   

 

Tāpat ikviens varēs uzdot jautājumus akseleratora absolventiem, kuri stāstīs par savu pieredzi attiecībā uz programmas laikā sasniegto un darbu pēc tam.

 

2016.gada programmas absolvente un projekta ‘Humusa komanda’ idejas autore Ieva Raubiško: “Programma ieviesa pārmaiņas manā darba dzīvē. Tā kā man nebija iepriekšējas pieredzes un pietiekamu zināšanu uzņēmējdarbības jomā, akseleratora programma bija lieliska iespēja apzināt veiksmīgas uzņēmējdarbības pamatnosacījumus un izprast, kā sociālā uzņēmējdarbība atšķiras no parastas uzņēmējdarbības. Pēc programmas absolvēšanas nodibināju uzņēmumu ar mērķi gatavot ēdienu, kas raksturīgs Tuvo Austrumu virtuvei. Uzņēmumā iesaistīju cilvēkus, kuri Latvijā nonākuši bēgļu statusā. Pašlaik ‘Humusa komandā’ strādā jaunatnācēji no Irākas un Kurdistānas. Izaugsmes ceļš nav viegls, tomēr esam apņēmības pilni turpināt.

 

Bērnu valodas intelektuālo spēju attīstības platformas ‘Mācos Mācīties’ īpašniece Baiba Blomniece-Jurjāne: “Akseleratora programmai pieteicos, jo bija nepieciešams atbalsts sociālās idejas realizēšanai. Pieredzes apmaiņa ar reāli strādājošiem uzņēmējiem lekcijās, konferencēs un tīklošanās pasākumos, tika izveidots labs pamats idejas izstrādāšanai. Šobrīd mērķtiecīgi virzos uz savas idejas realizēšanu un pilnveidošanu. Esmu iestājusies Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras biznesa inkubatorā, lai turpinātu darbu pie intelekta veicinošu iekārtu un spēļu gan ražošanas, gan tirdzniecības, ko plānots uzsākt 2018. gadā. Kopā ar kolēģi vadām izglītojošu semināru ciklus speciālistiem un pedagogiem, kur demonstrējam manis izveidoto līdzsvara platformu ietekmi uz mācību procesu.”

 

Kontakpersona:  
Diāna Lapkis  
‘New Door Riga’ programmas direktore  
diana.lapkis@newdoor.lv
+371 28311737 

www.newdoor.lv  
https://www.facebook.com/NewdoorRiga