Aloja

NVA organizē pasākumu “Atvērto durvju diena personām ar invaliditāti”

nvaNodarbinātības valsts aģentūra Eiropas Darba devēju dienas ietvaros no 2017. gada 30. oktobra līdz 10. novembrim organizē pasākumu “Atvērto durvju diena personām ar invaliditāti”, lai personas ar invaliditāti klātienē iepazīstinātu ar darba vidi un darba procesu uzņēmumos.

Pasākuma mērķis ir dot iespēju personām ar invaliditāti klātienē iepazīt darba vidi un potenciālos darba pienākumus uzņēmumā, bet darba devējam iespēju atrast vajadzīgo darbinieku, nodrošinot darba iespējas personām ar īpašām vajadzībām. Aicināti piedalīties pasākumā ir tie darba devēji, kuri vēlas vai apsver iespēju nodarbināt savā uzņēmumā/iestādē personas ar invaliditāti.

 

Pasākuma saturs:

  • Iepriekš saskaņotā datumā NVA pārstāvis/-ji un  persona/-s ar invaliditāti ierodas uzņēmumā.
  • Darba devēja pārstāvis iepazīstina ar uzņēmuma darba vidi, dalībniekam tiek dota iespēja iepazīt darbu profesijā, kā arī uzņēmuma ikdienas darba procesu. Aptuvenais Pasākuma īstenošanas ilgums 1 līdz 3 stundas.
  • Pasākuma noslēgumā tiek pārrunāta gūtā pieredze. Vai dalībnieks varētu darīt konkrēto darbu? Vai darba vide būtu piemērota?

Pasākums būs laba iespēja ne tikai personām ar invaliditāti, kuras meklē darbu, iepazīt potenciālās darba vietas, bet arī NVA darbiniekiem nodibināt ciešākus kontaktus ar sadarbības partneriem un, iespējams, kādā no uzņēmumiem viesoties pirmo reizi.

 

Plānotais laika grafiks:

  • Pasākuma organizēšana un sadarbības partneru informēšana no 5.oktobra, t.sk. informācijas publicēšana NVA mājas lapā;
  • Darba devēju pieteikšanās no 5.oktobra līdz 25. oktobrim

Darba devēja pieteikums pasākumam

  • Pasākuma dalībnieku (personu ar invaliditāti) aicināšana,  pieteikšanās no 12.oktobra līdz 27.oktobrim;
  • Pasākuma īstenošana no 30.oktobra līdz 10.novembrim.

 

Jautājumu gadījumā sazināties ar nodarbinātības organizatori Vandu Purmali, vanda.purmale@nva.gov.lv, tālrunis 64021542, 27877393. Pieteikumus sūtīt uz e-pastu Vanda.Purmale@nva.gov.lv.