Aloja

Saruna par cilvēktirdzniecības jautājumiem Staiceles bibliotēkā

Lai nodrošinātu iedzīvotāju informētību un izpratni par cilvēku tirdzniecību, Staiceles pilsētas bibliotēkā viesojās un ar Staiceles vidusskolas un Staiceles Sporta profesionālās vidusskolas jauniešiem tikās Iekšlietu ministrijas Nacionālā koordinatore cilvēku tirdzniecības novēršanas jautājumos Lāsma Stabiņa.

 

Ministrijas pārstāve pastāstīja par cilvēku tirdzniecības formām, riskiem un sekām, par preventīviem pasākumiem. Katrai teorētiskai frāzei sekoja piemērs ar reāliem cilvēku tirdzniecības gadījumiem. Tie pierādīja to, ka neviens vecums un neviens dzimums, nav pasargāts no cilvēku tirdzniecības.

 

Lektore norādīja galvenos priekšnosacījumus, kurus būtu jāievēro ikvienam, kas dodas ārpus Latvijas, uz ko jāpiegriež īpaša uzmanība, lai mazinātu riskus kļūt par upuri. Norādīja, ka, ja esi nokļuvis nelaimē, nedrīkst kaunēties, bet vajag griezties pēc palīdzības, jo neviens netiek nosodīts par to, bet sniegta gan juridiskā, gan psiholoģiskā palīdzība. Darīja visiem zināmas koordinātes, kur griezties pēc palīdzības.

 

Pasākuma beigās demonstrēja video, kurā skaidri parādīja, ka ikdienā, domājot un koncentrējoties tikai uz savām problēmām, mēs bieži nepamanām to, kas mūs var apdraudēt.

 

Anita Strokša,

Staiceles pilsētas bibliotēkas vadītāja