Aloja

Alojas novada sportistiem karatē sacensībās Baltkrievijā godalgotas vietas

11. un 12.novembrī Latvijas Karatē Asociācijas komanda trīs klubu – Vidzemes Karatē Klubs, cīņas un mākslas centrs “Hagakure” un sporta klubs “White Phoenix” 24 sportistu sastāvā piedalījās vienā no Baltkrievijas spēcīgākajiem karatē turnīriem OPEN INTERNATIONAL SHOTOKAN KARATE-DO TOURNAMENT “POLESSIAN CAPITAL”, kurš norisinājās Pinskā Baltkrievijā. Šogad šis turnīrs pulcēja 320 dalībniekus no 23 klubiem, kuri bija ieradušies no tādām valstīm kā Polija, Krievija, Baltkrievija un Latvija. Sportisti savā starpā sacentās uz četriem laukumiem divās disciplīnās – KATA un KUMITE.

 

Šajās sacensībās alojieši Liene Prikaza, Andreass Meļņičenko, Eduards Dūrens, Anrijs Undraitis un Mārcis Skrīvelis startēja KUMITE disciplīnā. Liene piedalījās kategorijā, kur sacentās sievietes no 18 gadiem un vecākas. Liene šoreiz izkrita pirmajā kārtā cīņā pret Baltkrievijas sportisti un tālāk netika. Andreass un Mārcis startēja kategorijā – vīrieši 14-15 gadi +58kg. Andreass diemžēl izkrita pirmajā kārtā, piekāpjoties Baltkrievijas sportistam un tālāk cīnīties par medaļām nesanāca. Mārcis šajā pašā kategorija, uzvarot četras cīņas pēc kārtas, tika līdz finālam, kurā ar rezultātu 4:3 piekāpās Baltkrievijas sportistam un izcīnīja godalgoto 2.vietu. Anrijs startēja kategorijā – zēni 10-11 gadi līdz 35 kg, bet pirmajā kārtā izkrita, piekāpjoties Krievijas sportistam. Eduards startēja kategorijā  – zēni 8 gadi +28kg -, uzvarot četras cīņas un nonākot līdz finālam. Rezultātā, piekāpjoties Krievijas sportistam, Eduards izcīnīja godalgoto 2.vietu.

 

Šajā turnīrā bija disciplīna – komandu kumite zēniem vecumā no 8 – 15 gadiem-,  kurā piedalījās 17 komandas. Viena no tām bija LKA komanda, kuru pārstāvēja pieci sportisti, tostarp Eduards Dūrens un Mārcis Skrīvelis. Sīvas un elpu aizraujošas cīņas, uzvarot vienu komandu pēc otras, mūsu komanda izcīnīja godalgoto 1.vietu un lielo “POLESSIAN CAPITAL” kausu.

 

Treneris Maksims Halatins izsaka lielu paldies sportistiem par nesalaužamo cīņas garu un vecākiem par milzīgo atbalstu, kā arī Alojas novada domei par sportistiem sniegto atbalstu šajā braucienā!