Aloja

Staiceles Mūzikas un mākslas skolas audzēkne Alise Tiltiņa ciemos pie Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa

Svētkos ir ierasts ne tikai dāvināt dāvanas, bet arī sūtīt apsveikumus. Amerikas, Vācijas, Somijas un citu valstu prezidentus Ziemassvētkos šogad sveiks Rīgas sniegavīri, ko radījusi desmitgadīgā  Alise Tiltiņa no Staiceles Mūzikas un mākslas skolas. Viņas darba nosaukums – ”Ejam uz pili” tika atzīts par labāko Valsts prezidenta rīkotajā Ziemassvētku kartīšu konkursā.

 

Prezidents Raimonds Vējonis šogad nolēma mainīt oficiālo apsveikuma kartīšu noformējumu, uzticot to sagatavot bērniem. Līdz šim prezidenta sūtītās kartītes ārvalstu kolēģiem un sadarbības institūcijām bija atturīgas. Ideja par to, ka noformējumu varētu veidot bērni, īstenota pirmo reizi. Iespējams tādēļ pārsteidzošs bija iesūtīto darbu skaits – 132. 18. decembrī, uzrunājot zīmējumu autorus un viņu skolotājus no Latvijas mākslas skolām, Raimonds Vējonis neslēpa, ka par lielo atsaucību bijis patīkami pārsteigts.

 

Svinīgajā pasākumā, kas norisinājās Rīgas pilī, prezidents sveica staicelieti Alisi Tiltiņu un viņas skolotāju Āriju Dauguli.

 

Staiceles Mūzikas un mākslas skolas informācija

Ārijas Daugules foto