Aloja

Sanāksmē sprieda par pašvaldības ielu un autoceļu uzturēšanu

 

Pēdējos gados laika apstākļi ziemas periodā Latvijā kļūst arvien nepastāvīgāki, līdz ar to neizbēgamas ir arī autovadītāju sūdzības par apgrūtinātajiem braukšanas apstākļiem un ceļu stāvokli. Ņemot vērā mainīgos laika apstākļus, kas neapšaubāmi ietekmējuši arī pašvaldībai piederošās ielas un autoceļus, domes priekšsēdētājs Valdis Bārda 29. decembrī organizēja sanāksmi, kurā runāja par ceļu uzturēšanas jautājumiem.

 

Sanāksmē piedalījās pagastu pārvalžu vadītāji, izpilddirektors, priekšsēdētāja vietnieks un izpilddirektora vietnieks saimnieciskajos jautājumos. Tika pārrunāta situāciju uz ceļiem, kas mainīgo laika apstākļu dēļ bija izveidojusies pirms svētkiem, tāpat tika spriests par to, kā efektīvāk organizēt ceļu uzturēšanas darbus.

 

Vēlamies informēt iedzīvotājus, ka Alojas pilsētā un pagastā, kā arī Brīvzemnieku pagastā un Staiceles pilsētas un pagasta teritorijā ziemas uzturēšanas darbus saskaņā ar līgumu veic SIA “Tēraudiņi”, bet Braslavas pagasta ceļu un ielu uzturēšana nodota z/s “Apsītes” pārziņā.

 

Aicinām iedzīvotājus par ceļu uzturēšanas jautājumiem sazināties ar pagastu pārvaldniekiem, kā arī aktīvi ziņot par konstatētajām problēmām, jo pārvaldes vadītājs ir tā persona, kura dod rīkojumu ceļa uzturētājam par nepieciešamību sākt darbu. Droši ziņai variet pievienot arī fotoattēlus, kā arī problemātiskās vietas atrašanās vietu, minot ceļa nosaukumu un kilometru vai tuvākās mājas nosaukumu jeb ielas nosaukumu un citu informāciju, kas varētu noderēt operatīvai rīcībai.

 

Kontakti:

Braslavas pagasta pārvaldes vadītāja Dace Šķepaste – t. 26670718 dace.skepaste@aloja.lv

Brīvzemnieku pagasta pārvaldes vadītāja Dace Tauriņa – t. 28684163 brivzemnieki@aloja.lv 

Staiceles pilsētas un pagasta pārvaldes vadītājs Pēteris Kuzmenko – t.29131733, peteris.kuzmenko@aloja.lv

Alojas pilsētas un pagasta pārvaldes vadītājs Rihards Būda – t.28652353, rihards.buda@aloja.lv

 

Vēršam uzmanību arī uz to, ka pašvaldība uztur tikai tās ielas un autoceļus, kuri ir nodoti pašvaldības pārziņā. Lūk, šeit ikviens var iepazīties ar pašvaldības ielu un autoceļu sarakstu http://www.aloja.lv/pasvaldibas-autoceli/

 

Tāpat aicinām saimnieciskās darbības veicējus, kuri izmanto smago autotehniku, informēt pārvaldniekus par to, ka iecerēts izmantot pašvaldības ceļu. Atgādinām, ka daudzviet pašvaldības teritorijā joprojām spēkā ir svara ierobežojuma zīmes.

 

Sagatavoja Liāna Lilenblate-Sipko