Aloja

Staiceles pilsētas bibliotēkā atver grāmatu “Hosams Abu Meri. Lībānietis. Sirdī latvietis”

 

Staiceles pilsētas bibliotēkā kopā ar Hosamu Abu Meri un grāmatas autori, novadnieci Ingu Jērumu tika atvērta grāmata “Hosams Abu Meri. Lībānietis. Sirdī latvietis.”

Jau novembrī, pateicoties Lindai Mūrniecei, visas Latvijas publiskās bibliotēkas saņēma dāvinājumā jau minēto grāmatu.

Pasākumu sākām ar vaininieku – Ingas Jērumas un Hosama Abu Meri nopratināšanu par grāmatas tapšanas ideju, iespējām un laiku, rezultātu.

Tālāk, pārlapojot grāmatu un uzdodot jautājumus, tika pilnībā iepazīta arāba, kurš runā latviski, ārsta, politiķa, Saeimas deputāta, Arābu kultūras centra vadītāja un neoficālā Libānas konsulta Latvijā personība. Tika iepazīts cilvēks, par kuru draugi saka: “Viņš ir lielāks Latvijas patriots nekā dažs labs no tiem, kam pie krūtīm Latvijas karodziņš.”

Sarunā ar Hosamu Abu Meri tika runāts gan par nopietnām tēmām – bēgļi, terorisms, gan politiku, kuru viņš joprojām uzskata par netīru spēli, gan par mūsu ēšanas paradumiem, no ārsta viedokļa, gan tīri intīmām lietām – par izjukušo laulību un nākotnes plāniem.

Tikšanās noritēja nepiespiestā, brīvā atmosfērā, kas bija piepildīta ar labestību un kurā nopietnība mijās ar humoru.

Nobeigumā pateicāmies Hosamam Abu Meri un Ingai Jērumai par atrasto laiku būt kopā ar mūsu lasītajiem, ieraudzīt sejā cilvēkus, kuri mīl un ciena mūsu Latviju.

 

Anita Strokša, Staiceles pilsētas bibliotēkas vadītāja