Aloja

Volejbola komandas “Aloja” 2017./2018. gada sezona

Noslēgusies sezona “Aloja” volejbola komandai. Limbažu OC rīkotajā turnīrā. Šo sezonu pēc tik ilga pārtraukuma (beidzot!!) spēlēja pašmāju volejbolisti, kas mani priecēja ar savu neatlaidību, degsmi un vēlmi uzvarēt katrā spēlē. Bet daudziem jaunajiem spēlētājiem šī sezona bija pirmā, tāpēc cīņa dažās spēlēs bija nevienlīdzīga, jo citu komandu spēlētāji spēlējuši jau vairākas sezonas. 

 

Šajā sezonā komandā pieteikti 12 spēlētāji. Kapteinis Dainārs Konrāds; Deniss Deins Kuzmenko (nospēlēja tikai vienu spēli un treniņā guva traumu un izlaida visu sezonu); Aldis Papīnoks, Jānis Ričards Rudzītis (puses jeb 2 tempi); Rolands Lācis (diognāle); Mairis Bērziņš(universāls); Valters Jānis Stumps un Mikus Trauliņš (1 tempi); Reinis Stumps (libero); Tomass Ralfs Ābolkans (nav vietējais spēlētājs, nospēlēja 3 spēles), Klāvs Paeglis (nav vietējais, treniņā iegūtās traumas dēļ nenospēlēja nevienu spēli) un mūsu viss vērtīgākais spēlētājs cēlājs Didzis Plusniņš. Bez Didža ietu mums ļoti, ļoti grūti, jo cēlājs ir saspēlēs vadītājs vairāk kā puse no komandas. Viņa pieredze ir liela šajā pozīcijā un viņš ļoti stabili nospēlēja visu sezonu. Četri no komandas ar pieredzi šādos turnīros, tie ir Deniss, Didzis, Dainārs un Aldis, bet Aldim kā pamatsastāva spēlētājam pa īstam ir tikai šī sezona. Pietrūka arī kopējo treniņu, jo uz tiem parasti ieradās ne vairāk kā pieci spēlētāji. Un spēļu laikā radās grūtības, lai iejusties tajās pozīcijās spēlētājiem, kurās viņiem jāspēlē. Bet ļoti ceru, ka uz nākošo sezonu viņi pie tā piestrādās vairāk. Un ja kādam ir velēšanās nopietni spēlēt volejbolu, laipni lūdzam komandā. Vecumam nav nozīmes.

Neskatoties uz to, ka Limbažu OC no piecām komandām, kas bija pieteikušās turnīram: Pāle, Viļķene, Mazsalaca/Ramata, Sikspārņi un Aloja, mūsu novada komanda ar sešiem punktiem palika piektajā vietā. Dažās no spēlēm paradījām raksturu un cīņas sparu, jo spējām cīnīties kā līdzīgs ar līdzīgu. Puiši cīnījās un ļoti patika, kā mēs bijām kā vienota komanda. Atbalstījām viens otru un kopā priecājāmies par katriem iegūtajiem punktiem. Trūka pieredzes, bet tas nāks ar spēļu praksi.

 

Sezonas laikā “Alojas” komanda piedalījās arī trīs turnīros. Kuri tika rīkoti blakus novadā Mazsalacā. Pirmais turnīrs 26.12.2017 “Ziemassvētku kauss” no 7 komandām palikām 5.vietā, tas bija sezonas sākums. Otrais turnīrs 31.03.2018 “Lieldienu kauss”. Cīņā par 3.vietu  zaudējām ar 2:1 un palikām 4.vietā.Bet jau sezonas beigās 29.04.2018 Mazsalacas\ Ramatas volejbola komandas rīkotajā turnīrā izcīnījām no piecām komandām godalgoto 3.vietu. Ļoti laba izaugsme. Šajā turnīrā spēlēja Deniss, Aldis, Reinis, Valters, Rolands, Dainārs, Mārcis Pēkšēns un Sandris Grakovičs (spēlēja pirmo reizi).

 

Vēl bez šiem turnīriem trīs Alojas novada volejbola komandas spēlētāji Deniss Deins Kuzmenko, Aldis Papīnoks un Dainārs Konrāds pirmo gadu spēlēja pie Salacgrīvas komandas. Kuri arī pirmo reizi startēja Rīgā EVL (entuziastu volejbola līga) 4.līgā. Un turnīru noslēdza 2.vietā no deviņām komandām. Deniss iegūto punktu ziņā (204) komandas līderis, bet Aldim vislielākā izaugsme. Ja sezonas sākumā viņš sēdēja rezervē, tad sezonas beigās jau spēlēja pamatsastāvā.

 

Daži spēlētāji piedalījās arī Salacgrīvas novada rīkotajos nakts turnīros.

Paldies visai komandai par cīņu, sapratni un vēlēšanos trenēties. Nāciet, kam interesē volejbols un veidosim komandu nākošajai sezonai. Arī vasarā spēlēsim pludmales volejbolu. Treniņi notiks smiltīs pie Ungurpils ezera. Tiksimies varbūt arī nākošajā sezonā.

 

Dainārs Konrāds