Aloja

Sākumskolēnu pārgājiens uz saimniecību “Brasliņas”

Par piedalīšanos makulatūras un bateriju vākšanas konkursā Alojas Ausekļa vidusskolas skolēni saņēma balvu – pārgājienu uz skolotājas Aldas Ķēniņas saimniecību “Brasliņas.”

Četrdesmit četri 1.- 4.klases skolēni 22.maijā devāmies uz skolotājas saimniecību. Likās, ka gājām ilgi, jo paspējām nodziedāt daudz dziesmu. Laiks bija karsts, mēs visi bijām nosvīduši un ļoti gribējām dzert. Pusceļā apstājāmies un atpūtāmies.
Kad bijām ceļa galā, mums pretī nāca saimniece un suns vārdā Renis. Skolotāja iepazīstināja mūs ar savu saimniecību. Pirmo apskatījām kazu mammu ar četriem kazlēniem. Mums atļāva tos ņemt klēpī un paijāt. Tas bija tik mīļi!
Bija jau pienācis pusdienlaiks. Paši sagatavojām iesmiņus desiņu cepšanai. Pie ugunskura ēdām maizītes, dārzeņus, cepām desiņas un frī kartupeļus. Skolotāja cienāja mūs ar ļoti garšīgiem salātiem. Dažs nekad nebija ēdis rukolas salātus. Pajautājām recepti šiem salātiem.
Pēc pusdienām apskatījām vistas, tītarus. Tītari ļoti strīdējās ar mums, jo nebija nekad tikušies ar tik daudz skolēniem.
Aizgājām uz pasaku mežu, kā to bija nosaukusi Līva no 1.klases. Mums ļoti patika šis pārgājiens. Nav jādodas tālu, ja tepat ir tik jaukas atpūtas vietas.
Paldies skolotājai A.Ķēniņai par viesmīlību. Paldies E.Melnbārdei par pusdienām.

3.b klases skolēni