Aloja

Aizvadīta pirmā sanāksme, kurā sprieda par Alojas novada Vecāku patruļas izveidi

10. janvārī Alojas novada uzņēmējdarbības atbalsta centrā-bibliotēkā “SALA” notika pirmā Alojas novada Vecāku patruļas izveides sanāksme. Tajā piedalījās Alojas Ausekļa vidusskolas un Staiceles pamatskolas vadība, Vecāku padomju pārstāvji, novada pašvaldības policisti, pašvaldības juriskonsults, kā arī Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas inspektores Liene Kaužēna, Sintija Gulbe un Limbažu iecirkņa nepilngadīgo lietu vecākā inspektore Dace Pūce.

Ideja par Vecāku patruļas izveidošanu pieder Pašvaldības policijas vecākajam inspektoram Normundam Šultam. Sākumā viņš ieceri izklāstījis skolu direktoriem, gūstot atbalstu, tāpat iniciatīvas mērķis vēlāk apspriests vecāku sapulcēs un skolu Vecāku padomēs.

Vecāku patruļas mērķis ir izglītot bērnus, jauniešus un vecākus par kārtības, drošības noteikumu un vispārēju sabiedrības normu ievērošanu. Tāpat Vecāku patruļas iniciatīva vēlas iegūt plašāku sabiedrības atbalstu brīvprātīgai darbībai un pilsoniskai līdzdalībai drošības paaugstināšanā novadā, bērnu un jauniešu veselības saglabāšanā un izglītošanā.

“Patruļas mērķis nav kādu noķert vai sodīt, bet gan veikt preventīvos pasākumus, skaidrojot un dodot padomus, kādēļ jāievēro virkne sabiedrībā pieņemtu normu un noteikumu”, patruļas mērķi skaidroja inspektore D.Pūce. 

Sanākušie uzklausīja arī Prevencijas grupas inspektores L.Kaužēnu un S.Gulbi, kuras dalījās pieredzē par to, kā Vecāku patruļa darbojusies Valmierā, kādas bijušas vecāku iniciatīvas priekšrocības un trūkumi.

Sanāksmes dalībnieki lēma līdz janvāra beigām izstrādāt Vecāku patruļas nolikumu un organizēt vecāku brīvprātīgu pieteikšanos patruļai.

Sanāksmes dalībnieki aplūkoja jau nule izgatavotās Vecāku patruļas vestes ar atstarojošiem uzrakstiem.

Visticamāk iniciatīva sāks darboties februārī. Paredzēts, ka aktīvāko pulcēšanās vietu apsekošanā vecāki dosies kopā ar Valsts policijas un Pašvaldības policijas pārstāvjiem. Patruļa uzraudzīs drošību visā novadā.


Sagatavojusi Liāna Lilenblate-Sipko