Aloja

Alojas volejbola komandas dalība OC “Limbaži” rīkotajā 2018g./2019g sezonas turnīrā

Šajā sezonā gāja raibi. Kā pa kalniem un lejām. Kā lielu mīnusu varu minēt, ka komandas sastāvs nav patstāvīgs . Liela spēlētāju maiņa. Bet man liels prieks, ka spēlē daudz vietējie spēlētāji. Un tas ir pozitīvi. Ļoti ceru, ka uz nākošo sezonu paliks, tāds pats sastāvs, kāds bija šogad. Un tā komandā spēlēja: Deniss Kuzmenko, Aldis Papīnoks, Rolands Lācis, Valters Jānis Stumps, Didzis Plusniņš, Mairis Bērziņš, Jānis Ričards Rudzītis, Mārcis Pēkšens, Jānis Gailītis, Ģirts Logins. Pa vienai spēlei Klāvam Paeglim un Rimantam Lūsim. Bet Reinis Stumps dažādu iemeslu dēļ, tā arī neuzspēlēja ne vienu spēli. Žēl ka tā, jo labs spēlētājs, kustīgs, ātrs un ar labu bumbas uzņemšanu. Viņš varēja palīdzēt komandai.

Šajā sezonā piedalījās 5 komandas: Pāle, Viļķene, Aloja, Sikspārņi un Mazsalaca/Ramata. Sezonu atklājām pret Viļķenes komandu un ar 3:0 zaudējums, 2 spēlē ar 3:0 zaudējums pret Pāli, 3 spēlē ar 3:2 zaudējums Mazsalaca/Ramata, 4 spēlē uzvara pret Sikspārņiem ar 3:2, 5 spēlē uzvara pret Viļķeni ar 3:2, 6 spēlē ar 3:0 zaudējums Pālei,  7 spēlē zaudējums Mazsalaca/Ramata ar 3:1, bet pēdējā 8 spēle pret Sikspārņiem. Visu izšķīra vai tiks pusfinālā vai nē. Vajadzīga tikai uzvara. Pietrūka trīs punkti. Lai apsteigtu Viļķenes komandu. Kurai pirms pēdējās spēles bija septiņi punkti, bet Alojas komandai pieci punkti. Spēle notika izbraukumā  Limbažu hallē. Sākums ļoti labs 1 sets ar 25:20 uzvar Alojas komanda un 2 setu arī uzvara ar 25:13. 3 sets iesākās tādā paša tempā , kā pirmie divi seti, mēs bijām vadībā ar 5:1 un tad pēkšņi pazuda elektrība! Spēli pārtrauca apmēram uz 20 minūtēm, kamēr paradījās gaisma. Šī pauze nāca par labu pretiniekam. Vēl viņi nomainīja spēles bumbu un veiksme pārgāja viņu pusē. Nezinu, kas notika, bet spēļu ritmu atgūt vairs nevarēja un sāpīgs zaudējums ar 25:21. 4 sets turpinājums iepriekšējam un zaudējums ar 25:13 uzvar Sikspārņi.  5 setā spraigā cīņā ar 16:14 zaudējums un visā spēlē ar 3:2 uzvaru svinēja Sikspārņi. Šis zaudējums mums liedz cīnītie par medaļām. Bet viss, kas notiek, notiek uz labu.

Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu Valters Jānis Stumps un Jānis Ričards Rudzītis ir auguši savā meistarībā. Man ļoti liels prieks par viņiem un visu komandu.  Ļoti patīkami spēlēt ar šiem spēlētājiem, just atbalstu un cīnīties, bēdāties, priecāties par katru veiksmi, kā arī neveiksmi. Šosezon labākais spēlētājs Alojas komandā ir Deniss Kuzmenko, kā arī bez mūsu cēlāja Didža Plusniņa nevarējām iztikt, jo viņš bija puse no komandas. Paldies komandai par atbalstu, cīņu un vēlmi sasniegt augstus mērķus. Ļoti ceru, ka viņi spēlēs arī nākošajā sezonā. Un ceru, ka vietējie iedzīvotāji, kam patīk volejbols, bet īsti nemāk spēlēt pievienosies komandai un trenēsies kopā ar mums, jo tikai tā var iemācīties spēlē. Nāciet un nekautrējaties no tā. Uz tikšanos nākošajā sezonā.

Dainārs Konrāds