Aloja

Alojas novada autofotoorientēšanās rallijam jau desmitā gadskārta

Maija pirmajā nedēļas nogalē Staicelē tika dots starts jau desmitajam Alojas novada autofotoorientēšanās rallijam. Uz to ieradās 28 komandas no Alojas, Limbažu, Rūjienas un Mazsalacas novada, arī Rīgas. Šogad sacensību teritorija bija pat četri novadi (Alojas, Mazsalacas, Naukšēnu un Rūjienas). Piecu stundu laikā rallistiem bija jāmēģina atrast 72 kontrolpunkti (KP), jāizpilda vairāki uzdevumi un jāpaveic labie darbi. 

Orientēšanās ralliju organizēja Alojas novada Tūrisma informācijas centra (TIC) vadītāja Inese Timermane, Staiceles kultūras nama direktore Inga Neimane un Puikules tautas nama vadītāja Ziedīte Jirgensone. Saplānot maršrutu viņām palīdzēja arī Mazsalacas TIC speciāliste Laima Briede-Bērziņa un Rūjienas TIC pārstāvji. Bija gan vieglāk atrodami KP, gan arī tādi, līdz kuriem bija jāmēro tālāks ceļš kājām. Bonusa punktus dalībnieki varēja nopelnīt, izpildot dažādus uzdevumus. Kopienas centrā Puikules muiža sacīkšu dalībniekiem par godu šī rallija 10. jubilejai bija jāzīmē kopēja glezna. Katrs gleznotājs varēja brīvi izraudzīties, ko tajā attēlot. Savukārt Mazsalacas saimniecībā Jēru klubs komandām bija jāpilda īpašnieces Ilzes Mitānes uzdevums – kaut kas jāstāda vai jārok zeme. Vēl viens uzdevums rallistus gaidīja Rūjienas TIC, kur viņiem vajadzēja savas komandas nosaukumu uzrakstīt japāņu rakstības zīmēm. Papildpunktu gūšanai katra komanda paveica arī divus labos darbus. Staicelē pie Mākslinieku šķūņa tika sadēstītas pašu sarūpētas puķu pupas, bet Alojā pie veselības aprūpes centra – lilijas.

Finišēja visas startējušās komandas. Tiesa, viena no tām pārradās ar aptuveni stundas kavēšanos, tādējādi no iegūtā rezultāta zaudējot 500 punktu. Komanda, mežā meklējot vienu KP, bija apmaldījusies. Noslēgumā Ķoņu dzirnavās sacensību dalībnieki baudīja saimnieces Inetas Boles gatavoto zupu. – Pasākums bija interesants, – vērtē I. Timermane. Ņemot vērā, ka šis ir jau desmitais rallijs, ko rīko Alojas novada aktīvā trijotne, viņas izlēmušas – šis būs pēdējais autoororientēšanās brauciens. Viņas vēlas citiem dot iespēju tādu organizēt. Orientieristi gan centušies Inesi, Ingu un Ziedīti pierunāt neatteikties no rīkošanas. – Ir sajūta, ka pietiek, bet laiks rādīs, kā būs, – teic Inese.

 Šajā rallijā uzvarētāju trijniekā ierindojās komandas Tanki dubļus nebaidās, A(kvadrātā)bi un Rozīši. Atsevišķi tika sumināta komanda Varbūt atbrauksim, varbūt nē, kurā startēja rallija jaunākais dalībnieks. Veicināšanas balva tika pasniegta arī komandai Kalnrigaļi par pēdējo vietu. Apbalvoto godināšana tradicionāli notika Staiceles Vimbu svētku laikā.

Līga LIEPIŅA, laikraksts “Auseklis”

Eināra Bērziņa foto