Aloja

Radošajā festivālā iNOVUSS pārstāvēta arī Alojas novada stārķu pilsēta

Aizvadītajā nedēļas nogalē, no 30. augusta līdz 1. septembrim, Rīgā, norisinājās Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) organizētais brīvdabas inovāciju un tehnoloģiju festivāls iNOVUSS. Šis ir viens no lielākajiem jaunrades festivāliem Eiropā, kas sniedz iespēju izzināt jaunās aktualitātes uzņēmējdarbībā, kultūras attīstībā.

Festivāla ietvaros sestdienas pēcpusdienā norisinājās arī konkursa “Tūrisma Radošo Industriju misijas 2019” noslēdzošās prezentācijas, kurās tika pārstāvēta arī mūsu novada pilsēta – Staicele.  Jāatgādina, ka šī konkursa ietvaros mazpilsētu pārstāvjiem radošo industriju profesionāļu vadībā bija sniegta iespēja pilnveidot savas pilsētas tūrisma piedāvājumu un izstrādāt konkrētu tūrisma plānu savai pilsētai, ņemot vērā tās vajadzības un mērķus, un citus faktorus.

Prezentācijas laikā Staiceles Tūrisma informācijas centra vadītāja Inese Timermane un Staiceles lībiešu muzejs “Pivālind” direktore Indra Jaunzeme kopā ar Staiceles skolas skolēniem Viesturu Titovu, Regnāru Neripu, Ojāru Neripu, Niku Andersonu, Kristu Brentim un Jāni Brenti, kā arī skolotāju Maiju Andersoni informēja klātesošos par mazpilsētu, tās vērtībām un citām spilgtām iezīmēm. Taču svarīgie prezentācijas “punkti tika likti” uz nākotnes plāniem, kas saistīti tieši ar tūrisma jautājumiem – apskates objektu atjaunošanu, kā arī pavisam jaunu un interesantu objektu izveidošanu un ieviešanu novadā. Arī uz Lucavsalu staiceliešus pavadīja pilsētas simbols – stārķis un citas tikpat vērtīgas lietas, ar ko varam lepoties – futbols, izbijusī papīrfabrika un upe Salaca, kā arī lielās un gardās mellenes, ar kurām tika cienāti visi diskusijas dalībnieki. 

Pēc visu četru dalībnieku prezentācijām norisinājās diskusija, kurā tika iesaistīti arī aktīvisti no telts, klātesošie uzrunāja katru pārstāvēto pilsētu, vēršoties pie to pārstāvjiem ar sev aktuāliem jautājumiem. Diskusijas laikā, uzklausot ieteikumus un komentārus, varēja smelties idejas un plānus, ko realizēt tuvākā vai tālākā nākotnē.

Vēlamies teikt sirsnīgu paldies konkursa “Tūrisma Radošo Industriju misijas 2019” organizatoriem par sniegto iespēju, konkursa mentoriem un radošo industriju profesionāļu komandai – Latvijas Dizaina centra vadītāja Dita Danosa, dizainers, aģentūras “Associates, Partners & Sons” dibinātājs Edgars Zvirgzdiņš, “Creativity Lab” dibinātāja un partnere Latvijā Signe Adamoviča, stratēģiskais plānotājs un partneris radošajā aģentūrā “Weekend” Edgars Pētersons, arhitekte un urbāniste Evelīna Ozola, kā arī LIAA pārstāvji – Tūrisma departamenta vadītāja Inese Šīrava un Tūrisma departamenta vadošais eksperts Mārtiņš Eņģelis, kā arī festivāls iNOVUSS organizatoriem un viņu komandai! Paldies, šī bija un ir lieliski iespēja pilnveidot sevi un smelties iedvesmu, spēku jauniem darbiem!

Foto: Krista Brente

Informāciju sagatavoja:

Regīna Grosa,

Alojas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste