Aloja

Septembris PII Auseklītis, Vilzēnos

Tas, kas spīd un silda ir katram cilvēkam.

Tā nav ne saule, ne krāsns, ne sveces liesma.

Tā ir mūsu sirds, kurā dzīvo gaisma.

Saulaina un sirdsmīļa 30.augusta diena bija visai lielajai Vilzēnu bērnudārza saimei. Atzīmējot jaunā mācību gada uzsākšanu, vecāki,  bērni un darbinieki  satikās  pasākumā  “Nāc ar mani draudzēties”. Mazliet nobijušies un bikli bija audzēkņi, kuri pirmo reizi ieradās bērnudārzā. Nedrošību izkliedēja vecāku atbalsts – smaids, uzslava, uzmundrinājums un līdzdarbošanās. Skolotājas kopā ar palīdzēm bija parūpējušās par aktivitāšu dažādību visu vecumu bērniem – zīmēšanu, skriešanu, lēkšanu, ūdens balonu mešanu mērķī, zābaku mešanu tālumā, vārda vai saulītes salikšanu no kastaņiem, ziepju burbuļu pūšanu u.c aktivitātēm. Priecīgi jutās bērni, kad tēvi,  uz saviem stiprajiem pleciem viņus nesot, devās jautrajā stafetē.  Pasākuma noslēgumā, vecāki kopā ar bērniem tika uzaicināti iepazīties ar savas grupas telpām un pārrunāt jaunā mācību gada aktualitātes, organizatoriskos jautājumus.  Mīļš paldies visiem vecākiem, kuri šajā, bērniem tik nozīmīgajā dienā,  bija kopā ar mums!

Jaunā mācību gada pirmā nedēļa iesākās ar ziedu paklāja veidošanu bērnudārza teritorijas zālienā. Tika nesti krāšņie rudens ziedi, kuri, čaklo roku aprūpēti, tika izaudzēti darbinieku puķu dobēs un dārzos. Ziedu paklājs priecēja ikvienu, bet bērni par ziedu skaistumu priecājās ik reizes garām ejot.20.septembrī Latvijas Olimpiskā komiteja aicināja visus piedalīties “Olimpiskā diena 2019” aktivitātēs. Pasākuma mērķis – popularizēt nezūdošas sporta vērības.  Mēs ar bērniem šajā dienā ne tikai sportojām, bet runājām, cik svarīgi sportot katru dienu.  Rīta  vingrošana mūs pamodina un sagatavo veiksmīgam dienas darbam.

Septembris bija izaudzētās  ražas novākšanas mēnesis. Ik dienas tika pārrunāts, cik lieli un aktīvi palīgi esam bijuši saviem vecākiem sējot, laistot vai ravējot. Bērnus kopā ar vecākiem  aicinājām pagatavot ko interesantu no dārzeņiem izstādei. Miķeļdienā  varējām padižoties ar izaudzēto. Paldies, vecāki, par atsaucību, izdomu un radošumu!  Atzīmējot Miķeļdienu, visi kopā dziedājām, gājām rotaļās un priecājāmies, ka labvēlīgie laika apstākļi ir ļāvuši piepildīt mūsu pagrabus ar bagātu ražu.

Lai sirds siltums, atsaucība, savstarpējā sapratne palīdz ikdienas gaitās!

Informāciju sagatavoja: PI skolotāja A. Sloka.