Aloja

Dāvana Latvijai

Dienu pēc Latvijas valsts 101.dzimšanas dienas, bibliotēkas “pūcīte” un PII “Auseklītis” 3 – 4 gadīgie bērni satikās, lai kopīgi palasītu Līgas Rozentāles un mākslinieces Agneses Aizpurietes grāmatu “Dāvana Latvijai”. Šī ir ļoti vērtīga lasāmgrāmata ģimenei, stāsts, kas pasniegts gaišā, vieglā veidā par Latvijai svarīgiem notikumiem, palīdz bērniem saprast, kas ir Latvija un ka arī valstij ir dzimšanas diena.

Grāmatā vecvecāki mazbērniem izstāsta, kā radusies Latvija pirms vairāk kā simts gadiem, kā arī atgādina par dabas un kultūras bagātībām, nonākot pie secinājuma, ka mūsu domas un darbi veido Latviju tādu, kāda tā ir. Jo rūpīgāk mēs katrs darām savu darbu, jo skaistāka kļūst Latvija. Jo mīļākas domas mēs domājam, jo draudzīgāki esam, jo labāka kļūst Latvija. Mēs visi kopā katru dienu veidojam Latviju.

Savukārt brālītis un māsiņa domā par dāvanu, ko uzdāvināt valstij svētkos, gluži tāpat savu apsveikumu Latvijai pagatavoja klātesošie bērni.

“Grāmatu starts” ir Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra veidota lasīšanas veicināšanas programma pirmsskolas vecuma bērniem, kas rūpējas par lasītprieku, lasītprasmi, izglītību un personības attīstību.

Sarmīte Frīdenfelde, Alojas pilsētas bibliotēkas vadītāja Foto: Anita Ķirse, S.Frīdenfelde