Aloja

Staiceles pilsētas bibliotēkā viesojas rakstniece Sandra Švarca

Staiceles pilsētas bibliotēkā viesojās rakstniece Sandra Švarca. Rakstniecei šī bija pirmā tikšanās reize ar saviem grāmatu lasītājiem. Jau skolas laikā ir padevušies sacerējumi, bet nav bijis drosmes publicēties, nav bijusi pārliecība par savām spējām. Literāte atceras: “Lasot citu autoru darbus “iestrēgu grāmatā” un sapratu, jāmēģina rakstīt pašai. Sīki izpētīju visas literāro darbu rakstīšanas norādes un nianses krievu valodas interneta portālos.”

Rakstīt pamudinājuši arī izsludinātie konkursi izdevniecībā “Zvaigzne ABC” un “Lata romānu” konkurss izdevniecībā “Latvijas Mediji”. Tie bijuši tādi kā  pārbaudes līdzekļi, kā eksāmeni autores drosmes rakstīt nostiprināšanai. “Sliktu darbu taču  neizdos”, sevi mierinājusi konkursa dalībniece. 

Atbildot uz jautājumiem par grāmatām Sandra Švarca saka: “Visvieglāk bija rakstīt grāmatu “Gliemezis uz rīta takas”, jo tajā darbā atspoguļoju tuva cilvēka nedziedināmo kaiti un ap viņu esošo tuvinieku pārdzīvojumus. Grāmatā “Klusumu meklējot” centos parādīt to, ko vecāki var nodarīt bērnam. Cik svarīgs ir katrs mūsu solis, vārds, rīcība, kas arī man nav sveši.”

Runājot par nākotni, tad pašreiz rakstniecei uz galda esot četri iesākti darbi, tātad turpinājums sekos, atliek tikai gaidīt!

Ar šo tikšanos noslēdzās VKKF finansētais projekts “Detektīvžanrs latviešu literatūrā”.

Anita Strokša, Staiceles pilsētas bibliotēka