Aloja

Sirsnīgā gaisotnē aizvadītas Lūgšanu brokastis

Piektdien, 6. decembrī, Puikules muižā jau ceturto reizi notika Limbažu fonda labdarības pasākums Lūgšanu brokastis. Labdarības pasākuma mērķis ir  pirms svētku laikā būt kopā un pateikties tiem, kuri līdz šim devuši savu ieguldījumu fonda pasākumos, kā arī atbalstījuši muzikāli talantīgos jauniešus. Šogad Lūgšanu brokastīs līdzekļi tika vākti Umurgas pamatskolas, Limbažu MMS 5.mežraga klases audzēknim Danielam Bergmanim, kuram par savāktajiem līdzekļiem tiks iegādāts mežrags, un Salacgrīvas novada Mūzikas skolas audzēknim Francim Jānim Vilemsonam, kura sapnis ir spēlēt pašam uz sava trombona.

Pasākumu atklāja Brīvzemnieku pagasta pārvaldes vadītāja Dace Tauriņa, kura kopā ar Puikules muižas vadītāju Vivitu Vītiņu un brīvprātīgajiem muižā, bija sarūpējusi svētku un miera noskaņu. Pēcāk muzikālo priekšnesumu sniedza jaunākie Ozolmuižas pamatskolas bērnu ansambļa dalībnieki. Atnākušos sveica arī Limbažu fonda aktīviste Dace Gaile. Lūgšanu brokastīs klātesošos uzrunāja Limbažu fonda valdes priekšsēdētāja Spīdola Lielmane, kura pateicās par iepriekšējo gadu laikā paveikto un apstiprināja šī pasākuma nozīmīgumu. S. Lielmane minēja, ka priecājas par kuplo ziedotāju skaitu, minot, ka katru gadu Puikules muižas zālē pulcējas arvien vairāk labo darbu veicēju. – Līdz šim Puikules muižā Lūgšanu brokastīs esam palīdzējuši piepildīt un būt ceļā uz savu sapņu piepildīšanu astoņiem talantīgiem jauniešiem. Pirms Lūgšanas brokastīm Talantīgo jauniešu atbalsta fondam kopā ir saziedoti teju 900 eiro, – paziņoja Limbažu fonda vadītāja.

Muzikālo baudījumu sniedza Alojas Mūzikas un Mākslas skolas audzēkne Alise Jenča. Pērn jaunietei saziedoti līdzekļi, lai meitene varētu attīstīt savu talantu, spēlēt pašai uz savas kokles. Sarīkojuma laikā ar muzikālo priekšnesumu priecēja arī Staiceles Mūzikas un mākslas skolas audzēknis Ruslans Andrejevs, kurš tāpat kā Alise savu personīgo instrumentu ieguvis pateicoties šai Labdarības akcijas. Ruslans savu instrumentu iegādājās pirms četriem gadiem, vienmēr ar prieku un pateicību uzstājas Lūgšanu brokastīs.

Ar iedvesmas stāstiem un dzīves pieredzi dalījās Rīgas dzemdību nama fonda pārstāve un aktrise Aurēlija Anužīte-Lauciņa un Lāsma Bome, kura pastāstīja savu dzīves stāstu un to, kā nonākusi līdz Betijas Svētdienas skolas izveidei. Savā stāstījumā pateicības vārdus teica arī talantīgā staicelieša Ruslana mamma Valentīna Andrejeva, kura no sirds ir pateicīga mūsu līdzcilvēkiem. Klātesošos vēlāk ar dzejas rindām uzrunāja Latvijas Evaņģēliski Luteriskās baznīcas mācītājs Andris Vilemsons, kura dēli pēcāk pārsteidza ar muzikālo priekšnesumu. Puikules muižas viesus aicināja aizdomāties un Dieva vārdus teica priesteris Jānis Dravants, priesteris Tomašs, prāvests Romāns Kurpnieks, palīgbīskaps Andris Kravalis. Pasākuma noslēgumā savu dvēselisko dziedājumu sniedza Laura Bitmane.

Lūgšanu brokastis aizritēja mierpilnā un sirsnīgā atmosfērā, šogad pasākuma laikā tika saziedoti 781 eiro, kas tiks novirzīti talantīgo jauniešu atbalstam. Pašreiz kopā saziedoti 1 881 eiro, taču divu instrumentu iegādei nepieciešami ~3000 eiro. Ziedošana vēl turpinās. Paldies katram, kurš piedalījās Labdarības pasākumā un sirsnīgs paldies ikvienam, kurš palīdz jauniešiem sasniegt savu mazo sapni!

Informāciju sagatavoja: Regīna Grosa

Foto: Vivita Vītiņa