Aloja

Mūsu novada sportisti godināti Valmierā

Sakot paldies par ieguldīto darbu, enerģiju, pavadītajām stundām treniņos, fizisko un emocionālo izturību, mērķtiecību, sasniegtajiem augstajiem rezultātiem un Valmieras vārda spodrināšanu Latvijā un pasaulē, piektdien,13. decembrī godināti Valmieras sporta laureāti 2019 –
sportisti, viņu treneri un sporta entuziasti, kuri 2019. gadā uzrādījuši augstvērtīgu sniegumu, pārstāvējuši Latviju un Valmieru starptautiska mēroga sacensībās.


Bet 11. decembrī tika sveikti Valmieras jaunatnes sporta laureāti un viņu treneri, kuri uzrādījuši augstus rezultātus sportā aizvadītajā gadā, pārstāvot Valmieru vietēja un starptautiska mēroga sacensībās.

“Sports vieno cilvēkus. Dažādu paaudžu, profesionālās darbības jomu un sportiskās pieredzes cilvēki ir vienoti, atbalstot savējos sportā. Tā ir liela vara, kas iedvesmo un rada emocijas, tādēļ sports neatstāj vienaldzīgus. Paldies ikvienam sporta trenerim un sportistam, kurš iegulda sevi visu, kurš nenogurstoši trenējas, cīnās, pārspēj sevi un savus sāncenšus, brīžam piedzīvo neveiksmes, bet neapstājas un tiecas uz arvien jaunām virsotnēm, lai vēlreiz apliecinātu Valmieras kā sporta galvaspilsētas godam pelnīto nosaukumu un sniegtu mums emocijām pilnu līdzi jušanas prieku,” sveicot sportistus, uzsvēra Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

Ikgadējā sporta laureātu godināšanas pasākumā medaļas, goda raksti un piemiņas veltes tika pasniegtas kopumā 49 pieaugušajiem un junioriem, 40 veterāniem, astoņām sporta komandām un 13 treneriem, kuri 2019.gadā kļuvuši par Latvijas čempioniem vai uzrādījuši teicamus rezultātus starptautiska līmeņa sacensībās, pārstāvot Latviju un Valmieru.

Īpašie apbalvojumi “Par sasniegumiem sportā 2019.gadā” tika pasniegts piecās nominācijās – “Gada sportists”, “Gada treneris”, “Gada uzlecošā zvaigzne”, “Gada sporta veids”, kā arī apbalvojums “Par mūža ieguldījumu sportā”. 
https://www.valmiera.lv/lv/jaunumi/sporta_zinas/22342_sveikti_valmieras_sporta_laureati_2019/

No Alojas novada īpašos apbalvojumus par sasniegumiem 2019. gadā saņēma Ivars Mauriņš no Puikules un Juta Gargurne no Alojas pagasta, par pirmajām vietām Latvijas čempionātos, savukārt, Jaunatnes sporta laureātā 2019 Valmierā sveikts tika Markuss Sipko – basketbols U-12 par 3.vietu Latvijas Jaunatnes līgā.

Foto autors: Klāvs Vasiļevskis