Aloja

Alojas novads pārstāvēts “Gada brīvprātīgais 2019”

” Tuvojoties starptautiskajai brīvprātīgo dienai, brīvprātīgo godināšanā “Gada brīvprātīgais 2019” sestdien, 30. novembrī, Rīgā tika godināti brīvprātīgā darba veicēji un organizētāji, kuri devuši ievērojamu ieguldījumu sabiedrības labā laika posmā no 2018. gada 1. novembra līdz 2019. gada 31. oktobrim.

“Gada brīvprātīgais 2019” goda zīmes saņēma Kandavas novada brīvprātīgā Gita Zuze, kura dāvā pašas adītas zeķītes un čībiņas jaundzimušajiem; Latvijas bāreņu un audžu ģimeņu atbalsta centrs “Sirota.lv”, kurš regulāri savā darbībā iesaista brīvprātīgos; Latvijas Sarkanā Krusta Preiļu nodaļas brīvprātīgā Sandra Sprindža, kura rūpējas par pārtikas paku izdali maznodrošinātajiem un Latvijas Sarkanā Krusta Viduslatvijas komitejas Kokneses novada nodaļas brīvprātīgā Lība Zukule, kura aktīvi īsteno un iesaistās Bebru pagasta notikumu organizēšanā; radošās apvienības jauniešiem “Trepes” brīvprātīgais Aladins Nassrs Allahs (Aladdin Nassr Allah), kurš brīvprātīgajam darbam veltījis 678 stundas; Kalkūnes pagasta kultūras, sporta un jauniešu pasākumu brīvprātīgais organizētājs Andrejs Rucko, kas iedvesmo līdzcilvēkus brīvprātībai; Latvijas Nacionālā mākslas muzeja un biedrības “Creative Minds for Culture” brīvprātīgā Nora Gavare, kuras entuziasms priecē muzeja radošo nodarbību apmeklētājus; Madonas novada biedrības “Kāla ezera padome” bērnu nometņu brīvprātīgā organizētāja Adrija Raiveta Kaire, kas 15 gadu vecumā var lepoties ar bagātīgu brīvprātīgās pieredzi.

Brīvprātīgos rakstiski sveica valsts prezidents Egils Levits. Laureātus godināja labklājības ministre Ramona Petraviča un Nodarbinātības valsts aģentūras direktore Evita Simsone, Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs, Jaunā Rīgas teātra aktieris Vilis Daudziņš, Ghetto Games vadītājs Raimonds Elbakjans, režisore Dzintra Geka, Gaismas festivāla “Staro Rīga” mākslinieciskā vadītāja Diāna Čivle, mūziķis un brīvprātīgais Jānis Strapcāns.

Labklājības ministre Ramona Petraviča klātesošos sveica ar vārdiem: “Tā ir bezgala liela prieka sajūta, gan saņemot rūpes, gan sniegt sirds siltumu. Ceru, ka brīvprātīgo kustība Latvijā drīz vien iegūs daudz plašāku vērienu. Paldies visiem par to, ka jūs iesaistāties – jūs esat paraugs pārējiem un cerība ikvienam!”

Nodarbinātības valsts aģentūras direktore Evita Simsone brīvprātīgajiem pateicās, sakot: “Ziedojot savu darbu citu labā, cilvēks negūst finansiālu labumu, taču morālais ieguvums, ko dod brīvprātīgais darbs, ir nenovērtējams. Par brīvprātīgo darbu nemaksā, nevis tāpēc, ka tas būtu bezvērtīgs, bet gan tāpēc, ka tas ir nenovērtējams. Paldies ikvienam, kas ziedojis savu laiku un palīdzējis kādam vai vairojis labumu kādā situācijā, par to gūstot tikai prieku un gandarījumu.”

Brīvprātīgo godināšana notika jau sesto gadu. Iepriekšējo gadu laikā pateicība par ieguldījumu sabiedrības labā tikusi izteikta jau 38 brīvprātīgajiem, 5 organizācijām un 4 pašvaldībām, kas veicina brīvprātībai labvēlīgu vidi. Izvirzīt labākos brīvprātīgā darba veicējus vai organizatorus godināšanai “Gada brīvprātīgais 2019” varēja izvirzīt ikviens, kopumā šogad tika saņemti 162 pieteikumi no visas Latvijas.

Sākot ar 5. decembri, Starptautisko brīvprātīgo dienu, aicinām ikvienu piedalīties brīvprātīgo akcijā “15 egļu stāsti”. Akcijas laikā “Trīs brāļu” pagalms pārtaps par egļu mežu, kurā katru vakaru (19.00) mākslinieku un sabiedrībā pazīstamu cilvēku vadībā viena no eglēm iegūs savu īpašo rotu. Nākamgad egles dosies uz Latvijas sociālajiem namiem, pansionātiem un bērnu namiem, kur tās tiks iestādītas savā jaunajā mājvietā. Akcijas laikā būs iespējams nosūtīt Ziemassvētku apsveikumu kartiņas cilvēkiem, kas svētkus pavada sociālās aprūpes namos.
Brīvprātīgo godināšanas “Gada brīvprātīgais 2019” videoierakstu var noskatīties Nodarbinātības valsts aģentūras Facebook lapā: https://www.facebook.com/Nodarbinatiba/videos/2672446689501619/ “

Alojas novada brīvprātīgos pārstāvēja Jaunatnes lietu speciāliste Monta Meldere un brīvprātīgā jauniete Marta Čukure ar savu ģimeni!

Šogad mēs varējām vērot, iedvesmoties un sapņot! Nākamgad, plānojam būt starp tiem īpašajiem cilvēkiem, kuri saņem goda zīmi!

Sapņosim un kopā paveiksim lielas lietas!