Aloja

Informācija par 5. marta protesta akciju pret ATR

Ceturtdien, 5. martā, Saeima otrajā lasījumā sāks skatīt likumprojektu par administratīvi teritoriālo reformu, kas neapmierina lielāko daļu pašvaldību, kuras neatbalsta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) ieceri par novadu apvienošanu. 5. martā, laika posmā no plkst. 7:00 līdz 11:00, daudzviet Latvijā uz galvenajiem autoceļiem notiks vērienīga protesta akcija pret administratīvi teritoriālo reformu (ATR). Kā zināms, lielākā daļa pašvaldību ir pret šo reformu vai neapmierinātas ar šāda veida reformu un attieksmi pret iedzīvotājiem. Virkne pašvaldību ir gatavas protestēt, tādējādi izsakot viedokli, kas līdz šim nav ticis uzklausīts vai pat ignorēts. Arī Alojas novada priekšlikums un vēlme palikt kā patstāvīgi administratīvai teritorijai, pievienoties Vidzemes plānošanas reģionam  Administrācijas komitejas sēdē netika atbalstīts.

Protesta akcijai pievienosies arī Alojas novada uzņēmēji un lauksaimnieki, kuri ar smago tehniku ap pulksten 8:00 pievienosies Salacgrīvas novada izvēlētajam ceļa maršrutam. Patlaban pieejamā informācija liecina, ka protesta akcijā, iesaistot smago tehniku, piedalīsies 40 pašvaldības, tajā skaitā, arī Salacgrīvas, Limbažu un Burtnieku.

Tiek plānots, ka kopumā no Latvijas pilsētām un novadiem, pa galvenajiem autoceļiem uz Rīgu (precīzs maršruts redzams foto) pārvietosies ap 400-500 smagās tehnikas.

Satiksme būs apgrūtināta, pa braucamo daļu (abām joslām) pārvietosies smagā tehnika! Lūdzam iedzīvotājus būt saprotošiem un atbalstīt pašvaldības cīņā par demokrātisku un godīgu valsti, un godīgu reformu! Iedzīvotāji, kuriem ir vēlme piedalīties protesta akcijā, ir aicināti pulcēties pie LR Saeimas no plkst. 8:30 līdz 9:30!

Informāciju sagatavoja:

Regīna Grosa