Aloja

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas labdarības akcijā labiekārto aprūpes namu “Urga”

30. aprīlī, dienu pirms Darba svētkiem, Alojas novada aprūpes namā “Urga” viesojās Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas (NAA) personālsastāvs, kas Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas svinību ietvaros veica labdarības darbus, sniedza atbalstu veco laužu pansionātos.

Talkošanas laikā 19 NAA pārstāvji labiekārtoja un paplašināja celiņus Urgas pansionāta parka teritorijā, izveidojot tos tādus, kas atbilst ikviena klienta vajadzībām un ērtībām. Labiekārtošanās procesā ar tehnisko nodrošinājumu palīdzēja arī novadnieks Pēteris Pētersons.

Dienas laikā tika vizuāli uzlaboti arī parka soliņi. Tāpat aprūpes nams saņēma dāvanu – magnetolu, kas bija akūti vajadzīgs mūzikas terapijas nodarbību organizēšanai. Dāvana tika iegādāta no brīvprātīgajiem NAA personālsastāva ziedojumiem. 

“Patīkami, ka beidzot šī ideja sāk realizēties! Priecājos, ka ļaudīm būs iespēja atpūsties, pastaigāties parka teritorijā un ne vien tiem klientiem, kas paši spēj pārvietoties, bet arī tiem ļaudīm, kuriem ir kustību traucējumi, kā arī cilvēkiem, kas lieto tehniskos palīgrīkus. Labiekārtotas pastaigu takas parka teritorijā mūsu ļaudīm būs kā dāvana pansionāta 70 gadu jubilejā,” savās pārdomās dalījās Urgas pansionāta vadītāja Sandra Fiļipova.

Alojas novada dome pasakās NAA personālsastāvam un Pēterim Pētersonam par labajiem darbiem, kas vēlāk iepriecinās “Urgas” pansionāta klientus un darbiniekus, atvieglojot un nodrošinot ērtāku, drošāku ikdienu!

Talkošanas laikā tika nodrošināti un ievēroti visi ārkārtējās situācijas laikā ieviestie drošības un piesardzības pasākumi, ierobežojumi.

Video ieskats par to, kā noritēja darbi.

Informāciju sagatavoja: Regīna Grosa

Foto: Zanda Puče, Regīna Grosa

Video: Zanda Puče