Aloja

Noslēdzies 3. posms Latvijas Amatieru un Junioru čempionātā motokrosā

25. jūlijā Ķegumā, “Zelta Zirgs” motokrosa trasē, tika aizvadīts jau 3. posms Latvijas Amatieru un Junioru čempionātā motokrosā, kas izcēlās ar izaicinošiem laika apstākļiem, kā rezultātā trase bija ļoti dubļaina. Arī šajā posmā, kā ierasts, piedalījās motokluba “ASB” dalībnieki, izcīnot vairākas godalgotas vietas.

Jau ierasti augstu rezultātu MX Iesācēji klasē uzrādīja Ritvars Brunavs, kuram pēc pirmajā braucienā ieņemtās astotās vietas otrajā braucienā izdevās izcīnīt uzvaru, kas posmā lāva ieņemt 2. vietu. Vērts pieminēt, ka čempionāta kopvērtējumā pēc trīs aizvadītajiem posmiem (kopā paredzēti pieci posmi) Brunavs ieņem 2. vietu 51 braucēja konkurencē, turklāt līdz 1. vietai pietrūkst vien trīs punkti. Arī MX40+ klasē Oskaram Baltruņķim 2. vieta (3. un 2. vieta braucienos), kas čempionāta kopvērtējumā šobrīd ļauj atrasties līdera pozīcijā. MX25+ klasē Toms Liepiņš izcīnīja 3. vietu (2. un 3. vieta braucienos), 3. vietu ieņemot arī čempionāta kopvērtējumā. Uzreiz aiz goda pjedestāla MX45+ klasē šoreiz palika Ivo Mellups, kuram gan braucienos, gan posmā 4. vieta. Čempionāta kopvērtējumā šobrīd 6. vieta, taču jāpiemin, ka I. Mellups nepiedalījās 2. posmā Jaunpilī. MX50+ klasē Ints Ķikulis ieņēma 6. vietu (arī abos braucienos 6. vieta), bet 7. vieta Normundam Šķepastam (5. un 7. vieta braucienos); jāpiebilst, ka šajā klasē 5.-7. vietas īpašniekiem punktu skaits bija identisks, braucējus posma kopvērtējumā sarindojot pēc 2. braucienā iegūtās vietas. Kopvērtējumā N. Šķepasts ieņem 5. vietu, bet 6. vietā – I. Ķikulis. Diemžēl arī šajā posmā neiztika bez traumām – MX45+ klasē Sandris Kalniņš 1. braucienā piedzīvoja kritienu, kura rezultātā viņam sezona šogad, visticamāk, ir beigusies. Vēl jāpiemin situācija blakusvāģu ieskaitē veterānu klasē – tajā pēc diviem aizvadītiem posmiem 1. vietu ieņem Jānis Sedlenieks un Ģirts Indrijaitis.

Detalizēti rezultāti Amatieru ieskaitē atrodami ŠEIT, Junioru ieskaitē – ŠEIT, bet čempionāta kopvērtējums katrā no klasēm – ŠEIT.

Šobrīd čempionātā iestājusies dažu nedēļu pauze, taču visus motokrosa fanus aicinām uz nākamo posmu 22. augustā, kas norisināsies Madonā!

Informāciju sagatavoja: Rolands Paeglis