Aloja

Alojas novada jauniešu iniciatīvas projekts Mūsdienīgais velobraucējs

2020. gadā Alojas novada dome aicināja jauniešus un jauniešu grupas vecumā no 13 līdz 25 gadu vecumam, realizēt savas idejas, iesaistoties jaunatnes iniciatīvu projektu konkursā, kas sniedz jauniešiem iespēju iegūt līdz 100 EUR savu iniciatīvu realizēšanai.

Vienu no projektiem iesniedza četri Staiceles jaunieši – Viesturs Titovs, Ojārs Valters Nerips, Niks Andersons, Regnārs Nerips.

Domājot par to, ka pasaule attīstās tehnoloģiju jomā, jaunieši nolēma veidot velo orientēšanos Mūsdienīgais velobraucējs.

 Visi velosipēda entuziasti tika aicināti piedalīties orientēšanās ar QR kodiem izvēloties braukt garāku vai īsāku maršrutu pa Staiceles pilsētu un pagastu aplūkojot vietas – Alojas novada TIC, Staiceles papīrfabrikas vārti, Staiceles baznīca, līkā priede, Vīķu muiža, ūdenstorņa sēta, futbola bumba, Staiceles pamatskola, Planču purva dabas taka. Kopumā piedalījās 35 dalībnieki, bet interesi izrādīja, apmēram, simts cilvēki. Lielai daļai bija bail izmēģināt mūsdienīgo orientēšanos domājot, ka nepratīs darboties ar šiem kodiem. Iniciatīvā varēja piedalīties visas dienas garumā.

Staiceles jaunieši pateicas par 100 eiro finansiālo atbalstu Alojas novada domei un pārējiem atbalstītājiem: Alojas novada tūrisma un informācijas centram, Staiceles muzejam Pivālind un Staiceles pamatskolai.

Sagatavoja: Viesturs Titovs

Foto: Maija Andersone