Aloja

Saruna ar “Bitītēm” par veselīgu dzīvesveidu

8.oktobra rītā pilsētas bibliotēku apmeklēja PII “Auseklītis” vecākās grupas “Bitītes” audzēkņi, lai ar grāmatu, krāsainu attēlu, uzdevumu un sarunu starpniecību iegūtu jaunu informāciju un nostiprinātu jau esošās zināšanas par to, kas ir veselīgs uzturs un veselīgs dzīvesveids.

Kopīgi izpētījām un dalījāmies informācijā par uztura piramīdu, runājām par veselīgu ēdienu, par našķu lietošanas biežumu un to radītajām problēmām, kā parūpēties par savu ķermeni, lai tas būtu vesels. Galvenās gūtās atziņas – dzert daudz ūdeni, ēst vairāk dārzeņus un augļus, neēst daudz cukura, kārtīgi izgulēties, regulāri nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, regulāri mazgāt rokas. Vissvarīgākais, lai mēs justos labi, daudz smietos, spēlētos svaigā gaisā un baudītu sauli.

Radījām paši arī kustību prieku, ielūkojoties Margaritas Stārastes un Emīlijas Krūmiņas grāmatas “Arī mēs varam tā!” lapaspusēs un nedaudz attēlojot pēc kustībām gan stārķu sacensību, gan cīrulīšu lidojumu un citas kustības. Neizpalika arī praktiskās darbošanās, uz papīra ar zīmuli katram uzzīmētajam dārzenim vajadzēja atrast savu ēnu, gluži tāds pats uzdevums bija jāveic uz interaktīvās tāfeles, pielietojot īpašo datorpildspalvu, kura nemaz pirmajā reizē tik vienkārši pirkstos nepadevās. Taču itin visi bērni ļoti veiksmīgi tika galā ar doto uzdevumu.

Noslēgumā kopīgi lasījām/skatījām, jo grāmata ir gandrīz bez vārdiem, Lūsas Riphāgenas grāmatiņu “Vieni paši mājās”. Šī grāmata palīdz trenēt uzmanību, atmiņu un pievērst uzmanību smalkām detaļām krāsainajās bildēs. Paldies “Bitītēm”, skolotājai Līgai un skolotājas palīgam Līgai par viesošanos bibliotēkā. Uz atkalsatikšanos bibliotēkā!

Sarmīte Frīdenfelde / Alojas pilsētas bibliotēkas vadītāja

Foto: L.Birzgale, A.Frīdenfelde