Aloja

Lāčplēša dienu Alojā atzīmē ar patriotiskām sajūtām un domām

Šogad, atzīmējot Lāčplēša dienu, nenorisinājās tradicionālie piemiņas pasākumiem, taču visas dienas garumā, īpaši pēcpusdienā, kad sāka satumst, iedzīvotāji tika aicināti iedegt sveces un nolikt ziedus pie K. Zāles pieminekļa, Alojā.

Tāpat piemiņas dienas ietvaros Alojas Novadpētniecības muzeja vadītāja , Alojas Ausekļa vidusskolas vēstures skolotāja Līga Moderniece un Alojas Ausekļa vidusskolas direktores vietniece audzināšanas jomā  Ineta Lopenova kopā ar jaunsargiem Arni Cāni, Rihardu Matuļēviču, Kristapu Ķirsi un Kristiānu Dukuli devās uz Alojas pilsētas kapsētu, kur apglabāti četri Lāčplēša ordeņa kavalieri – Jānis Anšmits, Ernests Virsis, Jānis Palmanis un Valdemārs Liepiņš.

Spēcīgākais moments piemiņas dienā, kas norisinājās arī šogad, ir Tēva un Dēla goda sardze pie Brīvības cīnītāju pieminekļa. Goda sardzē piedalījās Didzis un Rūdolfs Irmeji, Dmitrijs un Andreass Meļņičenko, Andis un Gustavs Slotiņi, Arnis un Miķelis Siliņi, Māris un Jānis Siktāri, Kaspars un Ēriks Rozīši, Didzis un Džeremijs Dubras, Kaspars un Kristaps Abendroti, Agris un Kristaps Ķirši, Ivars un Mārtiņš Ulmji.

Paldies ikvienam, kas atnāca un nolika savu svecīti vai izgaismoja savas mājas logu ar iedegtu sveces gaismu, tā godinot Latvijas brīvības cīnītājus.

Teksts: Regīna Grosa