Aloja

Izmanto virtuālo asistentu, lai iegūtu informāciju par Covid-19

Latvijas iedzīvotājiem ir pieejams jauns veids, kā iegūt drošu un ticamu informāciju par Covid-19 — virtuālais asistents jeb covidbots , kas sniedz atbildes uz biežākajiem jautājumiem saistībā ar Covid-19, nodrošinot vieglu pieeju uzticamai un operatīvai informācijai, nepārtraukti turpinot mācīties un apgūt jaunākās tēmas.

Arī Alojas novada pašvaldības mājaslapas labajā apakšējā stūrī ikviens iedzīvotājs aicināts izmantot virtuālo asistentu, lai uzzinātu sev aktuālo informāciju par slimību Covid-19.

Šobrīd virtuālais asistents prot izskaidrot Covid-19 vīrusa simptomus, paskaidrot, kā rīkoties dažādās ar to saistītās situācijās, kā arī norādīt svarīgākos tālruņu numurus un to, kur iestāžu mājaslapās atrodama aktuālākā informācija. Ir pieejami arī jaunākie statistikas dati par veiktajiem izmeklējumiem un saslimušo skaitu. “Covidbots” strādās visu diennakti un spēs sniegt atbildes vienlaikus daudziem lietotājiem.

Sociālo iniciatīvu nodrošina tajā iesaistītie partneri – valodas tehnoloģiju uzņēmums “Tilde” nodrošina virtuālā asistenta tehnisko izstrādi un uzturēšanu, savukārt uzņēmuma “Tet” virtuālo asistentu treneri veido un uztur virtuālā asistenta zināšanu bāzi. Virtuālo asistentu savās interneta vietnēs iespējams ievietot jebkurai valsts un pašvaldību iestādei, kas to vēlas.

Ievietoja: Monta Meldere