Aloja

Praktiski semināri pārtikas audzētājiem, ražotājiem un to apvienojošajām organizācijām

Šobrīd, kad svarīgi ir rūpēties par savu un tuvo cilvēku veselību, ikdienas uzturā arvien vairāk vēlamies lietot kvalitatīvus vietējos pārtikas produktus ar zināmu izcelsmi. Ir daudz mazo uzņēmēju, kuri ražo kvalitatīvu pārtiku, tomēr nav pārstāvēti lielveikalos un līdz šim savu preci pārdevuši tirdziņos, specializētos veikalos vai savā saimniecībā. Patreizējos apstākļos pircējiem viņu produkciju atrast un iegādāties palīdz mājražotāju kooperatīvi, tiešās pirkšanas pulciņi, dažādas pirkšanas platformas internetā un citi jauninājumi.

Aicinām vietējās pārtikas audzētājus un ražotājus un to apvienojošās organizācijas, kā arī vietējās pārtikas izplatītājus, kooperatīvo sabiedrību un citu produktu ražotāju apvienojošās organizācijas vai jebkuru interesentu uz diviem prakstiskiem pasākumiem:

1) Ielūgums uz tiešsaistes diskusiju – „Vietējās pārtikas izplatīšanas kanāli”.

Šī gada 11. martā, plkst. 14.00 – 15.30 „Lauku ceļotājs” un LOSP aicina uz tiešsaistes diskusiju par Latvijas uzņēmēju pieredzi: kā veicas ar savas produkcijas realizāciju tiešajiem apmeklētājiem, citiem uzņēmumiem – veikaliem, ēdinātājiem, cik nozīmīgs ir interneta veikals un sociālie tīkli, kā produkcijas izplatībā palīdz kooperatīvi. Parādīsim arī mūsu  jauno informācijas sadaļu, un tās piedāvātās iespējas produkcijas virzībai tirgū un pārdošanai. 

Lūdzam skatīt diskusijas programmu šeit: https://www.celotajs.lv/lv/news/item/view/1100

2) Projekta  „Baltic Sea Food” noslēguma konference (angliski).

Tiešsaistē no Igaunijas, š.g. 25. martā, plkst. 11.00 – 15.00 angļu valodā. Dzirdēsiet projekta pieredzes apkopojumu 10 valstīs, vīziju un perspektīvu, kurp virzās Eiropas kulinārais tūrisms, un ko no kulinārā tūrisma piedāvājuma sagaida ceļotāji. 

Lūdzam skatīt konferences programmu šeit: https://www.celotajs.lv/lv/news/item/view/1100

Uz abiem pasākumiem reģistrācija ir kopēja, atzīmējot sev interesējošo, līdz 7. martam – pieteikuma forma: https://forms.gle/NWnZrWjCEcsaRpfSA. Pēc pieteikšanās saņemsiet savā e-pastā saiti, lai pievienotos diskusijai vai konferencei (vai abām).

Ar cieņu
Lauku ceļotājs
www.celotajs.lv

Aktivitātes organizētas projekta “B2B izplatīšanas modelis, lai atbalstītu vietējos pārtikas ražotājus Baltijas jūras reģiona lauku teritorijās” no Interreg Baltic Sea Region programmas. Augstākminētā informācija atspoguļo autora viedokli. Programmas vadošā iestāde neatbild par tajā ietvertās informācijas iespējamo izmantošanu.