Aloja

Pašvaldības policija aicina ievērot noteiktos transportlīdzekļu satiksmes ierobežojumus

Atkusnis un nokrišņu daudzums veicina to, ka uz grants ceļiem Alojas novada pašvaldības teritorijā sāk veidoties šķīdonis, kas būtiski ietekmē grants ceļu kvalitāti. Pārmitrinātais grants segums zaudē nestspēju, un braukšanas apstākļi pasliktinās.

Lai nestspēju zaudējušie autoceļi netiktu neatgriezeniski sabojāti, uz tiem tiek ieviesti autotransporta masas ierobežojumi, liedzot pārvietošanās tiesības transportam, kas smagāks par 7 tonnām. Saraksts ar masas ierobežojumiem pieejams šeit.

Satiksmes ierobežojumu ievērošanu pastiprināti kontrolē Pašvaldības policijas darbinieki.

Pašvaldības policijas vecākais inspektors Normunds Šults: “Daļai no pašvaldības grants ceļiem pagaidām nav ieviesti svara ierobežojumi. Īpaši bīstama pārvietošanās pa vietējiem autoceļiem patlaban var būt kravas transportam, tādēļ aicinām smago tehniku neizmantot šajos ceļa posmos, līdz braukšanas apstākļi uzlabosies. Aicinām iedzīvotājus, tai skaitā arī saimnieciskās darbības veicējus, būt saprotošiem un cienīt citus autobraucējus, kas pārvietojas ar vieglo transporta līdzekli!”

Vēršam uzmanību, ka šķīdoņa laikā netiek izsniegtas nekādas speciālas atļaujas kravu pārvadājumiem un visiem satiksmes dalībniekiem ir jāievēro satiksmes noteikumi, tajā skaitā arī transporta masu ierobežojošās zīmes.

Atbilstoši normatīvajiem aktiem, neievērojot masas ierobežojumu zīmes, šķīdonī var braukt tikai operatīvie transportlīdzekļi, CSDD reģistrētie svaigpiena transportlīdzekļi, sabiedriskais transports un transportlīdzekļi, kas veic kritušu lopu izvešanu.

Uzlabot grants ceļa stāvokli var tikai tad, kad tas ir apžuvis un atguvis nestspēju.

Sagatavoja: Regīna Grosa