Aloja

Lieldienas Alojas novadā

Alojas novadā Lieldienu laikā iedzīvotājus priecēs daudzveidīgi svētku pasākumi svaigā gaisā.

No 26. marta līdz 5. aprīlim iedzīvotāji ir aicināti doties Lieldienu pastaigu maršrutā ar dažādiem uzdevumiem. Pastaiga “Zaķiem pa pēdām” ved caur Alojas pilsētu un ir aptuveni 4 km gara. Tās laikā dalībnieki var pārbaudīt savas zināšanas un atraktīvi pavadīt laiku svaigā gaisā. Lai dotos šajā pastaigā ir nepieciešams viedtālrunis ar interneta pieslēgumu, kurā jālejupielādē aplikācija Actionbound. Spēles sākums “Saules laukumā”, Rīgas ielā 4, Alojā, kur pieejamas uzdevumu lapas arī drukātā formātā. Plašāk par pastaigu “Zaķiem pa pēdēm” šeit.

Pirmajās Lieldienās, 4. aprīlī, Rīgas ielā 4, Alojā, būs iespēja apmeklēt “Zaķu pilsētu”. Pilsētiņa būs atvērta no plkst. 11.00 līdz 15.00. Iedzīvotāji, ievērojot valstī noteiktos drošības pasākumus un nedrūzmējoties, aicināti apmeklēt pilsētiņu un cienastā atnest burkānus. “Zaķu pilsēta” tapusi sadarbībā ar zemnieku saimniecību “Ķīsuļi” un SIA “Būsi vesels”.

Alojas pilsētā Lieldienās iedzīvotāji varēs dzirdēt dziesmas un sevis iesūtītos Lieldienu sveicienus novadniekiem.

No 2. līdz 5. aprīlim, Staicelē, norisināsies Lieldienu spēle “Olu medības”. Spēles laikā ikviens dalībnieks varēs minēt mīklas, meklēt olas un pildīt citus uzdevumus. Uzdevumu lapas pieejamas bukletu stendā pie Alojas novada Tūrisma un Informācijas centra. Lieldienu laikā pie Audēju namiņa, Staicelē, apskatāma TLMS “Staicele” austo darbu izstāde.

No 1. līdz 5. aprīlim, Vilzēnos, ikviens aicināts piedalīties spēlē “Pa Vilzēnu Lieldienu zaķa pēdām”. Spēles laikā dalībnieku uzvedums ir meklēt un saskaitīt, cik Lieldienu olas paspētas Vilzēnos.

Savukārt Brīvzemnieku pagastu Lieldienās apciemos Bezkontakta zaķis. Zaķis dosies izbraucienā caur pagasta teritoriju sestdien, 3. aprīlī, no plkst. 11.00 līdz 13.00, piestājot Puikulē, Puikules stacijā un Ozolmuižā.

Aicinām būt atbildīgiem un ievērot visus valstī noteiktos ierobežojumus!