Aloja

Turpinās NVA akcija “Sezonas darbi”

Lai veicinātu sezonas darbu devēju un sezonas darbu meklētāju satikšanos, Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) kopš šī gada marta īsteno akciju “Sezonas darbi”, aicinot darba devējus, kuri meklē sezonas darbiniekus, reģistrēt darba piedāvājumus NVA CV un vakanču portālā (cvvp.nva.gov.lv) vai jebkurā NVA filiālē visā Latvijā.

Darba devēju reģistrētās sezonas vakances tiek operatīvi publicētas sadaļā “Sezonas darbi”NVA tīmekļvietnē un ik dienu aktualizētas. Līdz ar to darba meklētājs šajā sadaļā var ērti un ātri iegūt informāciju par aktuālajām sezonas vakancēm viņam tuvākās NVA filiāles apkalpošanas teritorijā, piemeklēt sev vispiemērotāko sezonas darba vietu un pieteikties tai. Atgādinām, ka NVA reģistrētais bezdarbnieks, strādājot sezonas darbus, var saglabāt arī bezdarbnieka statusu, ja ir nodarbināts uz noteiktu laiku, kas divreiz gada periodā nepārsniedz kopumā 120 dienas.

NVA akcijā “Sezonas darbi” jau ir iesaistījušies 90 darba devēju, piedāvājot 1164 aktuālās sezonas vakances dažādās darbības jomās. Vislielākais sezonas darbu vietu skaits šobrīd ir reģistrēts NVA filiālēs Siguldā (280 ), Limbažos (230) un Ogrē (117). Visaktīvāk sezonas darbu akcijā ir iesaistījušies Rīgas reģiona un Vidzemes darba devēji, viszemākā sezonas darbu devēju aktivitāte pagaidām novērojama Latgalē.

Visvairāk sezonas darba vietu ir lauksaimniecībā (606 ) ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē (409), būvniecībā (102 ). Šobrīd pieprasīti ir lauksaimniecības sezonas strādnieki, kūdras ieguves palīgstrādnieki, traktortehnikas vadītāji, ekskavatora vadītāji, kombaina vadītāji, kravas automobiļa vadītāji, mežstrādnieki, palīgstrādnieki, būvstrādnieki, ceļu būves strādnieki, krāvēji, pārdevēji, viesmīļi, pavāri un citu profesiju pārstāvji.

Darba devēji, kuri meklē sezonas strādniekus, NVA filiālēs var pieteikties arī vajadzīgo darbinieku atlases pakalpojumam. Lai pieteiktos vajadzīgo darbinieku atlases pakalpojumam, darba devējam ir jāsazinās ar to NVA filiāli, kuras apkalpošanas teritorijā atrodas darba vietas. Par sezonas darbu akciju atbildīgo NVA filiāļu darbinieku kontaktinformācija atrodama sadaļā “Sezonas darbi”NVA tīmekļvietnē.