Aloja

Godināti Alojas novada uzņēmēji

29. maijā, Alojas ielās, par godu “Alojas novada uzņēmēju dienai 2021”, pulcējot tirgotājus no Alojas novada, kā arī novada viesus un sadarbības partnerus, norisinājās amatnieku, mājražotāju, stādu un pakalpojumu tirdziņi. Šogad tradicionālais pasākums, ko atzīmē ik pēc diviem gadiem, notika jau sesto reizi. Kā ierasts, tā laikā gan neformālā, gan svinīgā gaisotnē pašvaldība atskatās uz paveikto novada attīstībā, jo īpaši uzņēmējdarbības jomā.

Uzņēmēju dienu ar uzrunu atklāja Alojas novada domes priekšsēdētājs Valdis Bārda un Alojas novada Uzņēmēju konsultatīvās padomes priekšsēdētājs Andis Līvs. V. Bārda lepojās, ka Alojas novada uzņēmēji ir ļoti veiksmīgi, ka pateicoties tiem, novada vārds izskan ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē. V. Bārda uzsvēra arī to, ka gada laikā novadā reģistrēti 14 jauni komersanti.

Kā ierasts, notika arī brīvdabas tehnikas izstāde. Izstādi ieradās aplūkot ne mazums interesentu no visa novada un kaimiņu novadiem. Šoreiz brīvdabas izstādē savus iespaidīgos spēkratus demonstrēja SIA “Tēraudiņi”, SIA “AD celtnieks”, SIA “Aloja Agro”, SIA “Draugu dārzs”, SIA “Mieriņš”, SIA “Miks D”, Rinalds Apiņš, Staiceles brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība un Alojas, Staiceles, Brīvzemnieku un Braslavas pagasta pārvaldes.

Tirdziņa laikā vairāki simti apmeklētāju izmantoja iespēju, nesteidzīgi iepazīt 38 tirdziņa stendu piedāvājumu, ko sniedza ne tikai Alojas novada uzņēmēji, iestādes un biedrības, bet arī ciemiņi no Salacgrīvas, Limbažu, Kocēnu, Raunas, Siguldas, Sējas, Balvu, Brenguļu, Lielvārdes, Alūksnes, Jēkabpils, Smiltenes, Beverīnas, Cēsu, Saulkrastu novadiem un Rīgas. Pirmo reizi uzņēmēju dienu vēsturē tirdziņā tika pārstāvēti tirgotāji no tik daudzveidīgiem un dažādiem novadiem.

Visas dienas garumā apmeklētājiem bija iespēja novērtēt tirgotāju stendus un balsot par oriģinālāko. Ar lielu balsu pārsvaru par uzvarētāju kļuva SIA “Būsi vesels” stends, kur visas dienas garumā apmeklētājus sagaidīja uzņēmuma vadītāja Inga Mauriņa-Kaļva un viņas samojeda šķirnes suņu meitene Mia.

Turpinot 2015. gadā aizsākto tradīciju, uzņēmēju apbalvojumu izgatavošanai tiek piesaistīti vietējie ražotāji. Šogad balvu izgatavošanu bija uzticēta Gatim Zariņam. G. Zariņš 2020. gadā, iesniedzot savu biznesa ideju, uzvarēja biznesa ideju konkursā un ieguva pašvaldības finansējumu, lai dibinātu uzņēmumu SIA “Black bent woodworks”.

Foto no pasākuma dienas pieejami ŠEIT.

Dienas noslēgumā, pasniedzot atzinības rakstus un balvas par veiksmīgu uzņēmējdarbību, Alojas novada pašvaldība godināja uzņēmumus. Uzņēmēji, koklētājas Marijas Jenčas kokles skaņas pavadījumā, tika apbalvoti desmit nominācijās: Gada mājražotājs, Jaunais uzņēmējs, Gada labākais darba devējs, Gada mazais uzņēmums, Lielākais nodokļu maksātājs, Ģimenes uzņēmums, Gada lauksaimnieks, Gada eksportētājs,  Gada pakalpojumu sniedzējs, Alojas novada tēla popularizētājs.

Nominācijā Gada mājražotājs balvu saņēma ZS “Strēlnieki”, 2. vieta – ZS “Krogdambji”, 3. vieta – SIA “Nature Goods”.

Nominācijā Jaunais uzņēmējs balvu saņēma saimnieciskās darbības veicēja Ilze Ozola, 2./3. SIA “Nature Goods”/ SIA “GreenFarm”.

Nominācijā Gada labākais darba devējs balvu saņēma SIA “Tēraudiņi”, 2. vieta SIA “Aloja-Starkelsen”, 3. vieta SIA “Aloja Agro”.

Nominācijā Gada mazais uzņēmums balvu saņēma SIA “upeslaivas.lv”, 2. vieta SIA “Rudzo”, 3. vieta SIA “Nature Goods”.

Nominācijā Lielākais nodokļu maksātājs balvu saņēma SIA “Aloja-Starkelsen”, 2. vieta SIA “Draugu Dārzs”, 3. vieta SIA “AD celtnieks”.

Nominācijā Ģimenes uzņēmums balvu saņēmaSIA “Rudzo”, 2. vieta SIA “JVA Baltic”, 3. vieta SIA “DK Apsītes”.

Nominācijā Gada lauksaimnieks balvu saņēma SIA “Aloja Agro”, 2. vieta SIA “Tēraudiņi”, 3. vieta ZS “Pubas”.

Nominācijā Gada eksportētājs balvu saņēma SIA “Aloja-Starkelsen”, 2. vieta SIA “Tēraudiņi”, 3. vieta SIA “Ekotri”.

Nominācijā Gada pakalpojumu sniedzējs balvu saņēma SIA “upeslaivas.lv”, 2. vieta SIA “Trīs saujas smilšu”, 3. vieta SIA “AD celtnieks”.

Nominācijā Alojas novada tēla popularizētājs balvu saņēma SIA “Aloja-Starkelsen”, 2. vieta SIA “Draugu Dārzs”, 3. vieta SIA “Alewood”.

Organizatoru vārdā, liels paldies, visiem, kuri iesaistījās pasākuma veidošanā, bez jums mums tas neizdotos!

Teksts: Zane Lapšāne-Celma
Foto: Regīna Grosa
Video: Andrejs Vaičuks