Aloja

Aktualitātes veselības projektā

Covid-19 dēļ nedaudz ir pieklusušas veselības projekta aktualitātes, daudz kas no plānotā tika atlikts, bet vingrošana pieaugušajiem tika organizēta attālināti. Iestājoties siltajam laikam, ir uzlabojusies situācija un mazināti ierobežojumi, tādēļ arī āra aktivitātes ir uzņēmušas apgriezienus. Ir notikuši nūjošanas pārgājieni un riteņbraukšana, kurus organizēja biedrība “Attīstība Plus”, diemžēl velosacensības netika atļautas un pārceltas uz rudens pusi. Mazākajiem ir atsākušās vingrošanas nodarbības koriģējošās vingrošanas skolotājas Inetas Lopenovas vadībā.

20. jūlijā Puikules muižā un 4., 18. augustā Uzņēmējdarbības atbalsta centrā “SALA” saimniekos profesionāla uztura speciāliste Dace Meija. Būs vērtīgi padomi, izsmeļošas atbildes un noslēgumā veselīgi našķi. Augustā – septembrī turpināsies daudziem tik iemīļotie laivu braucienu pasākumi, kurus organizē SIA “upeslaivas.lv”. Vasaras noslēgumā gaidāmi pārgājieni ar purva kurpēm. Lai īstenotu šo aktivitāti, pašreiz ir izsludināta cenu aptauja par nodarbību organizēšanu un to vadīšanu. Tāpat tiek plānoti Stipro skrējieni Staicelē, Sniega diena un tikšanas ar dažādiem veselības speciālistiem un ārstiem.

Aicinām iedzīvotāju sekot līdzi aktuālajai informācijai Alojas administrācijas tīmekļa vietnē un sociālajos medijos, kā arī izdevumā “Auseklis”.

Visas nodarbības un pasākumi notiek bez maksas Eiropas Sociālā fonda finansētā projekta “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei”, Nr.9.2.4.2/16/I/028 ietvaros.

Sagatavoja: Jana Mošura