Aloja

Aicinām ģimenes pieteikties aktivitātei “Ģimene laivā”

Biedrība “Atbalsts Alojas Ausekļa vidusskolai” LR KM Sabiedrības integrācijas fonda atbalstītā projekta “Ģimene un bērni – vērtība Alojā” ietvaros, pārgājienu ciklu “Ģimene ceļo”.

Pirmais cikla pārgājiens sadarbībā ar Alojas novadpētniecības centru, bibliotēku SALA un Alojas kultūras namu – “Ģimene laivā” notiks Alojas pagasta Ungurpils ezera krastā un ezerā 2021. gada 7. augustā (sestdiena) no plkst. 10.00 līdz 14.00. Dalība pārgājienā ir bez maksas. Organizatori lūdz sargāt sevi un ievērot epidemioloģiskos noteikumus.

Ģimenēm, līdz 5. augustam piesakoties dalībai pārgājienā, būs iespēja ar SIA “Upeslaivas.lv” piedāvātajiem 3-vietīgiem kajakiem un 2-vietīgu smailīti, kurā būs pieejams speciāls sēdeklītis mazulim, izbraukt maršrutu ezerā, iepazīstot Ungurpils ezera floras un faunas bagātību. Pirms brauciena ģimenes tiks instruētas par drošības noteikumiem uz ūdens. Visiem laivotājiem tiks nodrošinātas glābšanas vestes.

PIETEIKUMA ANKETA PIEEJAMA ŠEIT.

Paralēli laivošanai ezera krastā un parkā būs iezīmēts orientēšanās maršruts, kurā sekojot norādēm kartē, varēs izpildīt praktiskus uzdevumus un atbildēt uz jautājumiem par vēsturi un dabu ( noderēs iespēja fotografēt). Pludmales volejbola laukumos varēs sacensties ar citām ģimenēm pludmales tenisā, badmintonā, volejbolā, dvieļubolā un citos veidos. Čaklākie uzdevumu veicēji un pareizo atbilžu iesniedzēji tiks apbalvoti. Bērni saņems pārsteiguma balvas.

Pārgājiena laikā dalībniekiem būs pieejams dzeramais ūdens. Būs iespēja uz līdzi paņemtajiem plediem izbaudīt atpūtu pusdienas snaudā zem lielās nojumes blakus bibliotēkai SALA. Tās telpās varēs izmantot dušu un tualeti. Būs nopērkams Rūjienas saldējums.

Pārgājiena noslēgumā visus pamielosim ar siltām pusdienām. Lielus un mazus iepriecinās koncerts “Neaizmirsti brīnīties”, kurā melodijas no animācijas filmām izdziedās aktieri Zane Dombrovska un Gundars Silakaktiņš.

Projekta “Ģimene un bērni – vērtība Alojā!” īstenošanas laikā biedrība “Atbalsts Alojas Ausekļa vidusskolai” sadarbojas ar iestādēm – Alojas pilsētas un pagasta pārvalde, Alojas Ausekļa vidusskola, Alojas kultūras nams, Alojas dienas centrs, pirmsskolas izglītības iestāde “Auseklītis”, Alojas Novadpētniecības centrs, Alojas pilsētas bibliotēka, bibliotēka “SALA”, Uzņēmējdarbības atbalsta centrs “SALA” un sporta metodiķiem.

Projekts ,,Ģimene un bērni – vērtība Alojā!”, Nr. 2021.LV/ĢDP/031“ ir sagatavots ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par ,,Ģimene un bērni – vērtība Alojā!”, Nr. 2021.LV/ĢDP/031“  saturu atbild Biedrība “Atbalsts Alojas Ausekļa vidusskolai”.” #SIF_vietagimenei

Sagatavoja: Ineta Laizāne