Aloja

Noslēdzies 2. posms Latvijas Amatieru čempionātā motokrosā

Pagājušajā svētdienā (25. jūlijā) Madonā, MX parkā “Smeceres sils”, norisinājās 2021. gada Latvijas Amatieru čempionāta motokrosā 2. posms, kurā piedalījās seši motokluba “ASB” braucēji, izcīnot arī godalgotas vietas. Jāpiebilst, ka sacensības tika aizvadītas visai lielā svelmē, bet akmeņainā trase bija sagatavota ļoti labā līmenī.

Motokluba “ASB” braucēju rezultāti

MX 50+

Sandris Kalniņš pirmajā braucienā ierindojās 8. vietā, bet otrajā braucienā izcīnīja 4. vietu, kas posma kopvērtējumā deva 5. vietu. Ints Ķikulis pirmajā braucienā ierindojās 10. vietā, savukārt otrajā braucienā – 13. vieta. Arī posma kopvērtējumā Ķikulim 13. vieta.

Pēc diviem aizvadītiem posmiem sezonas kopvērtējumā Kalniņš ieņem 5. vietu, savukārt Ķikulis – 7. vietu.

MX55+

Normunds Šķepasts pirmajā braucienā palika vien 1,2 sekundi aiz goda pjedestāla (4. vieta), bet otrajā braucienā izcīnīja 2. vietu. Posmā līdz ar to likumsakarīga 3. vieta.

Sezonas kopvērtējumā Šķepasts šobrīd atrodas 2. vietā.

MX Iesācēji

Edgars Jurčenoks pirmajā braucienā ierindojās 6. vietā, bet otrajā ieguva 8. vietu, kas posma kopvērtējumā deva 6. vietu. Oskars Mežals diemžēl iedzīvojās traumā, tāpēc sacensībās nepiedalījās. Jāpiemin, ka MX Iesācēju klase šajā posmā bija viskuplāk pārstāvētā – uz starta līnijas 1. braucienā stājās 37 braucēji, bet 2. braucienā – 36 braucēji.

Sezonas kopvērtējumā Jurčenoks ierindojas 2. vietā, bet Mežalam 23. vieta.

B/V Veterāni

Blakusvāģu Veterānu klasē Jānis Sedlenieks un Ģirts Indrijaitis gan abos braucienos, gan posma kopvērtējumā izcīnīja 2. vietu.

Sezonas kopvērtējumā Sedlenieks un Indrijaitis ieņem 5. vietu, taču jāpiebilst, ka ekipāža izlaida sezonas pirmo posmu.

Klubu kopvērtējums

Pirmajā posmā, kas norisinājās Jaunpilī, motoklubs “ASB” klubu ieskaitē izcīnīja 5. vietu, bet Madonā tika iegūta 9. vieta. Sezonas kopvērtējumā tas šobrīd ļauj atrasties 8. vietā 37 klubu konkurencē.

Ar detalizētiem posma rezultātiem iespējams iepazīties ŠEIT, bet pašreizējais sezonas kopvērtējums individuālajā ieskaitē atrodams ŠEIT. Klubu kopvērtējuma tabula pieejama ŠEIT. Nākamais posms Latvijas Amatieru čempionātā motokrosā norisināsies jau šajā nedēļas nogalē – 1. augustā, Stelpē, “Pīlādžu” mototrasē, un to varēs apmeklēt arī skatītāji. Vairāk informāciju par šo posmu atradīsiet ŠEIT.

Sagatavoja:
Rolands Paeglis