Aloja

Noslēdzies 3. posms Latvijas Amatieru čempionātā motokrosā

1. augustā, Stelpē, “Pīlādžu” mototrasē, notika 2021. gada Latvijas Amatieru čempionāta motokrosā 3. posms ar 10 motokluba “ASB” braucēju dalību, trīs no kuriem arī kāpa uz goda pjedestāla. Jāpiebilst, ka naktī uz svētdienu trasē uzlija lietus, aizskalojot tajā esošos putekļus, un arī gaisa temperatūra nebija pārāk augsta, kas kopumā nozīmēja piemērotus braukšanas apstākļus 176 sportistiem, kuri sacentās 16 klasēs.

Motokluba “ASB” braucēju rezultāti

MX 18+

Uldis Mustis aizvadīja ļoti labu 1. braucienu, tajā izcīnot godalgoto 2. vietu, bet 2. braucienā diemžēl guva smagu traumu, kļūstot par trešo kluba biedru, kuram traumas dēļ sezona ir beigusies. Posma kopvērtējumā līdz ar to 16. vieta.

Sezonas kopvērtējumā Mustis atrodas 14. vietā, izlaižot 2. posmu.

MX 30+

Rinalds Kārkliņš 1. braucienā ierindojās 15. vietā, savukārt 2. braucienā par vienu pozīciju pakāpās (14. vieta), arī posma kopvērtējumā ieņemot 14. vietu. Kristaps Dundurs gan abos braucienos, gan posma kopvērtējumā Kārkliņam piekāpās par vienu pozīciju, attiecīgi ierindojoties 16. un 15. vietā braucienos, bet 15. vieta iegūta posmā kopumā.

Sezonas kopvērtējumā Kārkliņam 28. vieta (izlaižot pirmos divus posmus), bet Dunduram, izlaižot 2. posmu, šobrīd 19. pozīcija.

MX 45+

Dmitrijs Popakuls abos braucienos ierindojās 10. vietā, kas arī posmā ļāva ieņemt likumsakarīgo 10. vietu. Diemžēl iepriekšējā atskatā Popakula rezultāts netika norādīts, tāpēc pieminēšu, ka 2. posmā, kas norisinājās 25. jūlijā Madonā, Dmitrijs ieguva divas 8. vietas braucienos un tādu pašu vietu – arī posma kopvērtējumā.

Sezonas kopvērtējumā Popakuls ar izlaistu pirmo posmu ierindojas 9. vietā.

MX 50+

Sandris Kalniņš pirmajā braucienā ierindojās 5. vietā, bet otrajā braucienā ieguva 6. vietu, kas posma kopvērtējumā deva 5. vietu. Ints Ķikulis pirmajā braucienā ierindojās 8. vietā, savukārt otrajā braucienā – 7. vieta. Arī posma kopvērtējumā Ķikulim 7. vieta.

Sezonas kopvērtējumā Kalniņš šobrīd ieņem 4. vietu, taču tieši tikpat punktu ir arī 3. vietas īpašniekam. Ķikulis kopvērtējuma tabulā atrodas uzreiz aiz Kalniņa, proti, 5. vietā.

MX55+

Normunds Šķepasts pirmajā braucienā izcīnīja 3. vietu, bet otrajā braucienā ierindojās 5. vietā, kas posma kopvērtējumā deva 4. vietu.

Sezonas kopvērtējumā Šķepasts atrodas 2. vietā.

MX Iesācēji

Edgars Jurčenoks abos braucienos izcīnīja 3. vietu, un arī posma kopvērtējumā likumsakarīga 3. vieta. Jāpiebilst, ka MX Iesācēju klasē uz starta līnijas 1. braucienā stājās 37 braucēji, bet 2. braucienā – 36 braucēji.

Sezonas kopvērtējumā Jurčenoks atrodas līdera godā.

B/V Veterāni

Blakusvāģu Veterānu klasē Jānis Sedlenieks un Ģirts Indrijaitis gan abos braucienos, gan posma kopvērtējumā izcīnīja 2. vietu.

Sezonas kopvērtējumā Sedleniekam/Indrijaitim 4. vieta, izlaižot pirmo posmu.

Klubu kopvērtējums

Stelpē motoklubs “ASB” 33 komandu konkurencē izcīnīja 6. vietu, bet pēc trīs aizvadītiem posmiem sezonas kopvērtējumā klubs ierindojas 7. vietā.

Ar detalizētiem posma rezultātiem iespējams iepazīties ŠEIT, bet pašreizējais sezonas kopvērtējums individuālajā ieskaitē atrodams ŠEIT. Klubu kopvērtējuma tabula pieejama ŠEIT. Šosezon Latvijas Amatieru čempionātā motokrosā paredzēts aizvadīt vēl divus posmus, no kuriem nākamais plānots 4. septembrī Saldū, bet 5. posma norises vieta vēl nav zināma, bet tiek prognozēts, ka tas notiks 9. oktobrī.

Sagatavoja: Rolands Paeglis