Aloja

Līdz 13. augustam aicinām ģimenes pieteikties aktivitātei “Ģimene purva kurpēs”

Biedrība “Atbalsts Alojas Ausekļa vidusskolai” LR KM Sabiedrības integrācijas fonda atbalstītā projekta “Ģimene un bērni – vērtība Alojā” ietvaros, pārgājienu ciklu “Ģimene ceļo”.

Otrais cikla pārgājiens sadarbībā ar biedrību “Ezeru un purvu izpētes centrs”, Alojas novadpētniecības centru un Alojas kultūras namu – “Ģimene purva kurpēs” notiks Alojas pagasta Dzērves purvā 2021. gada 15. augustā (svētdiena). Maršruta garums 7 km.

Pieteikšanās līdz 13. augustam obligāta, jo dalībnieku skaits ir ierobežots. Pārgājiena dalībnieki tiks nodrošināti ar speciālām purvā droši ejamām kurpēm. Dalība pārgājienā ir bez maksas. Organizatori lūdz sargāt sevi un ievērot epidemioloģiskos noteikumus. Lūdzam līdzi ņemt dzeramo ūdeni un pusdienu uzkodas, pretinsektu līdzekļus.

PIETEIKUMA ANKETA PIEEJAMA ŠEIT.

Izbraukšana ar savu transportu no laukuma pie Alojas luterāņu baznīcas plkst. 10:00 (attālums no Alojas līdz purvam 14 km).

Būs iespēja apskatīt purva augsnes un urbumus. Katra ģimene saņems fotogrāfiju atmiņai no pārgājiena.

Pēc pārgājiena atceļā uz Aloju ZS “Upītes” būs iespēja salasīt un iegādāties smiltsērkšķus.

Dzērves purvs ir dabas liegums Alojas novada Alojas pagastā un Staiceles pagastā. Ietilpst Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta teritorijā. Liegums ir augstais purvs ar ciņu mazmeldra audzēm, ko aptver purvains priežu mežs. Robežojas ar Īģes ieleju, kurā konstatēti smilšakmens atsegumi.

Aktivitāte norisinās projekta “Ģimene un bērni – vērtība Alojā!” ietvaros. Projekta “Ģimene un bērni – vērtība Alojā!” īstenošanas laikā biedrība “Atbalsts Alojas Ausekļa vidusskolai” sadarbojas ar iestādēm – Alojas pilsētas un pagasta pārvalde, Alojas Ausekļa vidusskola, Alojas kultūras nams, Alojas dienas centrs, pirmsskolas izglītības iestāde “Auseklītis”, Alojas Novadpētniecības centrs, Alojas pilsētas bibliotēka, bibliotēka “SALA”, Uzņēmējdarbības atbalsta centrs “SALA” un sporta metodiķiem.

Projekts ,,Ģimene un bērni – vērtība Alojā!”, Nr. 2021.LV/ĢDP/031“ ir sagatavots ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par ,,Ģimene un bērni – vērtība Alojā!”, Nr. 2021.LV/ĢDP/031“  saturu atbild Biedrība “Atbalsts Alojas Ausekļa vidusskolai”.” #SIF_vietagimenei

Sagatavoja: Ineta Laizāne