Aloja

10. septembrī Valmierā norisināsies konference IT profesionāļiem

“Share IT” ir reģionālā konference, kas pulcē IT profesionāļus un ekspertus Vidzemē. Šogad tā norisināsies Valmieras tehnikumā, dodot iespēju vairot ideju, zināšanu un pieredzes apmaiņu vietējā IT kopienā un rosināt diskusiju par nozares aktuālajām tendencēm. Šī gada konferences vadmotīvs ir tehnoloģijas un izglītība – izaicinājumi un iespējas. Daļai programmas varēs sekot arī tiešsaistē.


Lai arī Rīgā IT konferenču piedāvājums ir plašs, darbam reģionos piemīt sava specifika. Un šobrīd, kad cilvēkiem vairāk kā jebkad ir nepieciešama iespēja satikties, dalīties pieredzē un uzturēt savstarpējos kontaktus, Share IT ir jānotiek klātienē. To, cik speciālisti ir motivēti veidot un uzturēt IT kopienu Vidzemē, apliecina arī 2018. un 2019. gadā notikušas konferences, kas katra pulcēja vairāk kā 100 dalībniekus.

Share IT pirmajā – sesiju daļā, kā vienmēr, akcents likts uz pieredzes stāstiem, aktuāliem projektiem un gūtajām mācībām. Lektoru vidū būs Anna Andersone no RigaTech Girls, Pēteris Jurčenko no Pieklustamiba.lv, Justīne Panteļējeva no Vividly Urban, Dainis Jakovelis no Vides risinājumu institūta, pārstāvis no Zemessardzes Kiberaizsardzības vienības un citi.

Konferences otrā daļa veltīta praktiskai jaunu zināšanu apguvei un redzesloka paplašināšanai kādā no četrām meistarklasēm. Tajās būs iespējams uzlabot savas virtuālās darba vides drošību, iemēģināt roku mobilo lietotņu izstrādē ar Flutter, izveidot savus pirmos dizainus ar Canva un izstrādāt mājaslapu bez programmēšanas iesaistes.

Savukārt konferences noslēgumā eksperti šķetinās jautājumu – vai tehnoloģijas un izglītība dodas vienā un tajā pašā virzienā, un kāda ir IT loma citās nozarēs. Diskusijā piedalīsies Valmieras tehnikuma direktore Vineta Melngārša, Wunder Talantu izaugsmes vadītājs Ernests Gabrāns, WorkingDay Latvia IT personāla atlases speciāliste Ieva Pilskalliete un Vidzemes Augstskolas absolvents Oļģerts Klāvs Balabāns.

Norises laiks: 2021. gada 10. septembris, plkst. 9.00-17.00

Norises vieta: Valmieras tehnikums, Vadu iela 3, Valmiera

Konferences valoda: latviešu

Daļa programmas – abi paralēlie sesiju celiņi un noslēguma diskusija – tiks translēta tiešsaistē un tai varēs sekot konferneces mājaslapā www.shareit.lv. Meistarklases būs pieejamas tikai klātienes dalībniekiem. Pasākuma norises vietā būs padomāts arī par drošu vidi neformālām sarunām un kontaktu veidošanai.

Ieeja konferencē ir bez maksas. Klātienes dalībniekiem iepriekšēja reģistrēšanās ir obligāta. Tāpat visiem pasākuma dalībniekiem būs jāuzrāda derīgs Covid-19 sertifikāts un personu apliecinošs dokuments. Dalībnieku reģistrēšanās forma (aktīva līdz 7.09.2021.) un pasākuma programma pieejama konferences mājaslapā www.shareit.lv. Visa aktuālā informācija pieejama arī Facebook pasākumā.

Share IT konferenci rīko Wunder un Valmieras Attīstības aģentūra. Konferences īstenošanu finansiāli atbalsta: Valmieras pilsētas pašvaldība, Valmieras tehnikums, Vidzemes Augstskola, Cēsu Digitālais cents, Rīgas Tehniskās universitātes Cēsu studiju un zinātnes centrs, Koprades māja “Skola 6”, kā arī uzņēmumi EchoTech, Kebbe IT un SunGIS.

Informāciju sagatavoja:
Zane Ābelīte-Medne
Wunder, Leona Paegles iela 47, Valmiera
zane.abelite@wunder.io
+371 26388362