Aloja

Notiks Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes plānotās kaujas gatavības mācības

Aizsardzības ministrija informē, ka no 27. līdz 28. augustam notiks Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes plānotās kaujas gatavības mācības.

Mācībās piedalīsies zemessargi no visiem Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes bataljoniem, un to mērķis ir pārbaudīt vienību spēju savā atbildības reģionā veikt uzdevumus pēkšņa militāra valsts apdraudējuma gadījumā.

Iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot karavīru un zemessargu pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu dažādās Latvijas vietās.

Jau ziņots, ka Nacionālajos bruņotajos spēkos augustā, septembrī un oktobrī intensīvi turpināsies militāro mācību cikls. Mācību un vingrinājumu laikā pa Latvijas autoceļiem pārvietosies gan Latvijas, gan sabiedroto bruņoto spēku militārā tehnika, bet gaisa telpā lidos militārās lidmašīnas un helikopteri.

Bruņotie spēki aicina ar izpratni izturēties pret iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar pastiprinātu militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem. Militārās tehnikas kolonnas pavada Militārā policija vai Pārvietošanas koordinācijas centrs. Tuvojoties militārās tehnikas kolonnai, bruņotie spēki aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un netraucēt kolonnu kustību, piemēram, mēģinot to apdzīt.

Mācību laikā ārpus poligoniem tiks izmantota tikai mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību. Tomēr, atrodot mācību vietās nezināmus priekšmetus, tos aizliegts aiztikt vai pārvietot.

Iespēju robežās operatīvā informācija par Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto aktivitātēm ir pieejama bruņoto spēku Twitter profilā @Latvijas_armija, Facebook lapā @Latvijasarmija, kā arī regulāro spēku un Zemessardzes vienību sociālo tīklu profilos.

Informāciju sagatavoja:

AM Militāri publisko attiecību departamenta

Preses nodaļas vecākais eksperts

Roberts Skraučs

Tālrunis: 67335393

E-pasts: roberts.skraucs@mod.gov.lv