Aloja

Aizvadīts 4. posms Latvijas Amatieru čempionātā motokrosā

4. septembrī Saldū, “Silavotiņu” mototrasē, norisinājās 2021. gada Latvijas Amatieru čempionāta motokrosā 4. posms. Posmā kopumā uz starta stājās 135 sportisti, no kuriem septiņi pārstāvēja motoklubu ”ASB”, izcīnot vairākas godalgotas vietas. Vērts pieminēt, ka “Silavotiņu” mototrasē veikta pārbūve, un sacensību dienā tā bija sagatavota ļoti kvalitatīvi. Arī laikapstākļi bija sacensībām piemēroti, lietum uzlīstot vien īslaicīgi, kas ļāva aizvadīt dinamiskas un aizraujošas sacensības.

Motokluba “ASB” braucēju rezultāti

MX 45+

Dmitrijs Popakuls abos braucienos, kā arī posma kopvērtējumā ierindojās 7. vietā. Sezonas kopvērtējumā pēc četriem aizvadītiem posmiem Popakulam 8. vieta ar vienu izlaistu posmu.

MX 50+

Sandris Kalniņš pirmajā braucienā ierindojās 9. vietā, bet 2. braucienā bija 7. vietā, kas posmā ļāva ieņemt 8. vietu. Sezonas kopvērtējumā Kalniņš pakāpies uz 3. pozīciju, šobrīd par vienu punktu apsteidzot 4. vietā esošo braucēju.

MX55+

Normunds Šķepasts abos braucienos un arī posmā izcīnīja 2. vietu, zaudējot vienīgi Lietuvas braucējam. 2. vieta Šķepastam arī sezonas kopvērtējumā.

MX Iesācēji

Edgars Jurčenoks pirmajā braucienā ieguva 2. vietu, savukārt otrajā kāpa uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena, un arī posma kopvērtējumā izcīnīta 1. vieta. Jurčenoks ir arī sezonas kopvērtējuma līderis.

Oskars Mežals Saldū atgriezās pēc 2. posmā gūtās traumas un izlaistā trešā posma. Viņam šoreiz 23. un 20. vieta braucienos, kas posmā ļāva ierindoties 23. vietā. Sezonas kopvērtējumā Mežals šobrīd atrodas 25. vietā.

B/V Veterāni

Blakusvāģu Veterānu klasē Jānis Sedlenieks un Ģirts Indrijaitis izcīnīja attiecīgi 3. un 2. vietu braucienos, posmā ierindojoties 2. vietā. Arī sezonas kopvērtējumā Sedleniekam/Indrijaitim 2. vieta, izlaižot pirmo posmu.

MX1 (Latvijas čempionāts)

Sezonas ievadrakstā minēju, ka motoklubu “ASB” šajā sezonā Latvijas čempionāta MX1 klasē pārstāv Harijs Suharževskis. 22. augustā Jaunzemnieku mototrasē Alojā norisinājās sezonas 1. posms, kurā Suharževskis braucienos izcīnīja 5. un 6. vietu (posmā – 5. vieta). Savukārt 29. augustā Apes mototrasē, Vaidavas kausā viņam 7. un 8. vieta braucienos, bet 6. vieta posmā. Sezonas kopvērtējumā Suharževskis šobrīd ieņem 5. vietu.

Ar detalizētiem LAČ 4. posma rezultātiem iespējams iepazīties ŠEIT, bet Latvijas čempionāta Alojas posma rezultāti redzami ŠEIT. Pašreizējais sezonas kopvērtējums individuālajās ieskaitēs atrodams ŠEIT. Klubu kopvērtējuma tabula raksta tapšanas brīdī vēl nav atjaunota, taču pieminēšu, ka  pēc trim aizvadītajiem posmiem MK “ASB” LAČ ieskaitē atradās 7. pozīcijā.

Šosezon Latvijas Amatieru čempionātā motokrosā paredzēts aizvadīt vēl vienu posmu 9. oktobrī, taču tā norises vieta joprojām nav izziņota. Latvijas čempionātā savukārt gaidāmi divi posmi – 12. septembrī Cēsīs un 19. septembrī Dobelē.