Aloja

Saruna par draudzēšanos

LNB Bērnu literatūras centra veidotajā lasīšanas veicināšanas programmā ”Grāmatu starts” pirmsskolas vecuma bērniem, Alojas pilsētas bibliotēka piedalās jau vairākus gadus, iesaistot programmas ietvaros organizētajos pasākumos pirmsskolas vecuma 3-4 gadīgos bērnus.

 Alojas pilsētas bibliotēkas pūcīte pasākumus šogad organizēs kopā ar pirmsskolas izglītības iestādes ”Auseklītis” vidējās grupas ”Mārītes” audzēkņiem, kuri pieteicās kā dalībnieki šajā programmā.

23.septembrī, bibliotēkas pūcīte, kopā ar bērniem un viņu skolotājām Daci un Guntu, raisīja ļoti svarīgu sarunu – par draudzēšanos. Kopīgi izrunājām, ka visiem bērniem ir vajadzīgi draugi, kāpēc labi būt draudzīgiem, kā iemācīties kļūt par labu draugu. Skatījāmies attēlus un secinājām, vai redzētais liecina par draudzēšanos, vai nē.

Kopīgi izlasījām grāmatiņas ”Rībkājis atrod draugu” un Annas Dūnijas grāmatu ”Lama, Lama – laiks dalīties”. Bērni ļoti labprāt aplūkoja arī pārējās grāmatiņas – K.Adamsas ”Kā kļūt par labu draugu”, L.Žutautes ”Kika Mika un draudzības slota”, P.Vehteroviča, E.Džubakas ”Lūdzu, apskauj mani” un D.Mellinga grāmatu ”Kur ņemt vienu apkampienu?”

Tikšanos noslēdza radoša meistarošana – katrs pagatavoja no papīra rullīša trauciņu zīmulīšiem, kas izskatās gluži kā pūcīte.

Pūcīte bērniem apsolīja drīzu atkal satikšanos!

Teksts: Sarmīte Frīdenfelde, Alojas pilsētas bibliotēkas vadītāja

Foto: D.Ēķupe, S.Frīdenfelde