Aloja

Tikšanās ar bērnu grāmatu autori Māru Jakubovsku

22.septembra priekšpusdienā pie Alojas Ausekļa vidusskolas jaunāko klašu skolēniem viesojās rakstniece Māra Jakubovska. Iepazīstoties, bērni ar aizrautību atbildēja uz rakstnieces uzdotajiem jautājumiem un izteica savas domas par grāmatām, grāmatu lasīšanu, grāmatu rakstīšanu, taču nonākot sarunā pie tēmas – mājdzīvnieki,  izrādījās, gandrīz ikvienam no klātesošajiem ir kāds mājdzīvnieks – kaķis vai suns.

Tādēļ arī tālākā saruna aizvirzījās par atbildību, par rūpēm, kādu nākas uzņemties, pieņemot ģimenē dzīvnieku.  Pati rakstniece par šo tēmu ir bērniem sarakstījusi 6 grāmatas, ar kurām arī tuvāk iepazīstināja. Nonākot līdz grāmatām “Rufis atrod mājas” un “Rufis dodas dzīvē!”, rakstniece izstāstīja patieso stāstu par cilvēka un patversmes suņa tikšanos, kā mīlošu saimnieku aprūpēts, suņuks Rufis iepazīst pasauli, meklējot piedzīvojumus un draugus pat visneparastākajās vietās.

Noslēgumā katrs no klātesošajiem izvēlējās un saņēma kartiņu ar Rufīša foto un rakstnieces autogrāfu.

Tikšanos ar autori atbalstīja Valsts kultūrkapitāla fonds Alojas pilsētas bibliotēkas projektā “Radošas tikšanās ar bērnu grāmatu autoriem”.

Teksts un foto: Sarmīte Frīdenfelde, Alojas pilsētas bibliotēkas vadītāja