Aloja

Vidzemes plānošanas reģionā darbu sāk jauns remigrācijas koordinators

No šī gada 1. oktobra koordinatora remigrācijas jautājumos amatā Vidzemes plānošanas reģionā darbu uzsāk Eva Meijere. Vidzemes remigrācijas koordinatore turpinās iepriekšējo koordinatoru iestrādes, sniedzot potenciālajiem remigrantiem un remigrantiem individuālas bezmaksas konsultācijas (personalizētus piedāvājumus) par viņiem aktuāliem jautājumiem, kas saistīti ar atgriešanos vai dzīves uzsākšanu pēc atgriešanās Latvijā, Vidzemē.

Ārvalstīs dzīvojošajiem cilvēkiem, kuri atgriežas vai vēlas atgriezties Latvijā, E. Meijere nodrošinās nepieciešamo informāciju par nodarbinātību, pārkvalificēšanās iespējām, izglītības nodrošinājumu bērniem, latviešu valodas apguvi, sociālajām garantijām, mājokļa atrašanu un kreditēšanas iespējām, saimnieciskās darbības uzsākšanu, kā arī dažādiem sadzīves jautājumiem.

E. Meijere, remigrācijas koordinatore Vidzemē, ir uzkrājusi darba pieredzi, strādājot ar attīstības jautājumiem gan privātajā sektorā, gan pašvaldībā. Viņa labi apzinās problēmas, ar kādām saskaras iedzīvotāji, un redz tās no abām pusēm. E. Meijerei, pateicoties dzīves posmam, kas ārzemēs tika aizvadīts studējot un darba gaitās, piemīt prasme komunicēt ar dažādu tautību un mentalitāšu cilvēkiem.

“Remigrācijas koordinatora darbā vēlos sniegt informatīvu atbalstu un palīdzēt emigrācijā mītošajiem tautiešiem saprast, ka nekur nav tik labi, kā mājās. Pati vairākus gadus esmu dzīvojusi ārpus Latvijas un zinu, ka ikvienam, kurš ir prom no mājām, ir kaut viena lieta, vieta, garša vai cilvēks, kas “velk atpakaļ pie saknēm””, pauž E. Meijere.

Tiem, kuri nolēmuši atgriezties vai pārcelties uz dzīvi Vidzemē pēc ilgākas uzturēšanās ārvalstīs, atbildes uz sev interesējošajiem jautājumiem iespējams saņemt, sazinoties ar Vidzemes plānošanas reģiona remigrācijas koordinatori – rakstot remigracija@vidzeme.lv vai zvanot pa tālr. +371 29374285 (Darbadienās no plkst. 9.00 līdz 17.00).

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) un Vidzemes plānošanas reģions realizē funkciju “Diasporas likuma normu īstenošana (Atbalsta pasākums remigrācijas veicināšanai “Reģionālās remigrācijas koordinators”)”.

Informāciju sagatavoja: Zane Kaķe, sabiedrisko attiecību speciāliste Vidzemes plānošanas reģionā, zane.kake@vidzeme.lv