Aloja

Izaicina iepazīt plašo IT jomas profesiju klāstu

Līdz 14.novembrim notiek pieteikšanās pirmajai kārtai skolēnu konkursā Ventspils IT izaicinājums ar kopējo naudas balvu fondu 15 tūkstoši eiro. Tajā aicināti piedalīties visu klašu skolēni. Pirmais, kas ir jāpaveic – jāizveido trīs cilvēku komanda un jāpiesaista skolotājs vai mentors, kas var būt arī, piemēram, kāds no vecākiem, kas palīdzētu ideju realizēšanā. Šī gada konkursa galvenā tēma ir “Pielaiko IT profesiju”. 1.-3. klases skolēni iejutīsies lietotāja pieredzes un saskarnes jeb UX/UI dizainera, 4.- 6. klašu – informācijas sistēmu testētāja, 7.-9.klašu – IT projektu vadītāja, bet 10.-12.klašu jaunieši – programmatūras izstrādātāja profesijās.

“Maldīgs ir uzskats, ka datorzinātnes ir piemērotas tikai tiem, kuriem labi padodas matemātika un citi eksaktie priekšmeti. IT joma sevī ietver ļoti plašu profesiju klāstu, kur nepieciešamas zināšanas un prasmes gan, piemēram, mākslā un dizainā, projektu vadībā un komunikācijā. “Ventspils IT izaicinājums” ir radošs konkurss tehnoloģiju lietošanā, kur skolēni risinās dažādas situācijas ar tehnoloģiju palīdzību,” stāsta konkursa pārstāvis Raitis Roze.

Vecāki mūsdienās sliecas domāt, ka bērniem saskare ar tehnoloģijām ir vairāk kā pietiekoša, taču pētījumi atklāj, ka šajā laikā bērni patērē citu radītos risinājumus, ne meklē veidus, kā radīt savus. Mūsdienu skolēns ir prasmīgs tehnoloģiju lietošanā, taču brīvāka izvēle profesijas izvēlē būs tiem, kuri spēj radīt jaunus risinājumus un dizainu digitālajā vidē, ne tikai izmantot esošo saturu.

Konkursu organizē Ventspils pilsētas pašvaldības iestāde “Ventspils Digitālais centrs”. Visu grupu pirmās kārtas uzdevumi, konkursa nolikums un informācija par komandu pieteikšanu ir publicēti konkursa mājaslapā – http://ventspilsitc.com. Konkursā piedalīsies arī Lietuvas un Igaunijas skolēni.

Detalizētāku informāciju par konkursa norisi var saņemt pie Ventspils Digitālā centra pārstāvja Raita Rozes, zvanot +37128458018 vai rakstot uz e-pastu: itc@ventspils.lv