Aloja

Aizvadīta 2021. gada sezona Latvijas Amatieru čempionātā motokrosā

Aizvadīta 2021. gada sezona Latvijas Amatieru čempionātā motokrosā

16. oktobrī Pilsblīdenē norisinājās 2021. gada Latvijas Amatieru čempionāta motokrosā noslēdzošais, 5. posms. Trase bija sagatavota ļoti augstā līmenī, un no braucēju puses atzinīgi tika novērtēts arī organizatoriskais darbs. Kā ierasts, arī šajā posmā piedalījās motokluba “ASB” pārstāvji.

Motokluba “ASB” braucēju rezultāti 5. posmā Pilsblīdenē

MX 50+

Sandris Kalniņš pirmajā braucienā ierindojās 8. vietā, bet otrajā braucienā ieguva 6. vietu, kas posma kopvērtējumā deva 7. vietu.

MX 55+

Normunds Šķepasts abos braucienos izcīnīja 2. vietu, kas arī posma kopvērtējumā ļāva ierindoties likumsakarīgajā 2. pozīcijā.

MX1 (Latvijas čempionāts)

12. septembrī Cēsīs tika aizvadīts trešais no četriem posmiem Latvijas čempionātā, kurā piedalījās motokluba “ASB” braucējs Harijs Suharževskis. Posma kopvērtējumā viņam 7. vieta, braucienos ieņemot attiecīgi 8. un 7. vietu. 19. septembrī Dobelē, sezonas pēdējā posmā, gan 1., gan 2. braucienā Suharževskim 7. vieta, un arī posmā iegūta 7. vieta.

Ar detalizētiem rezultātiem no visām šīs sezonas sacensībām iespējams iepazīties ŠEIT.

Motokluba “ASB” braucēju sasniegumi sezonas kopvērtējumā

2021. gada sezonā motokluba “ASB” krāsas kopumā pārstāvēja 13 braucēji – 12 Latvijas Amatieru čempionātā un viens – Latvijas čempionātā.

MX 18+

Uldis Mustis šajā sezonā būtībā aizvadīja pusotru posmu, jo 3. posma otrajā braucienā iedzīvojās smagā traumā, kas lika sezonu noslēgt priekšlaicīgi. Rezultātā sezonas kopvērtējumā Mustim 17. vieta.

MX 30+

Kristaps Dundurs, aizvadot divus posmus, ierindojās 20. vietā sezonā, bet Rinaldam Kārkliņam 32. vieta, piedaloties vienā posmā.

MX 45+

Aizvadot trīs posmus no pieciem, Dmitrijs Popakuls savā klasē šosezon izcīnīja 8. vietu.

MX 50+

Sandris Kalniņš šosezon piedalījās visos piecos posmos, kopvērtējumā izcīnot 4. vietu, vien par trīs punktiem piekāpjoties 3. vietas īpašniekam. Ints Ķikulis, piedaloties trīs posmos, kopvērtējumā izcīnīja 12. vietu, savukārt Ivo Mellupam diemžēl jau pirmā posma pirmajā braucienā smags kritiens un traumas, kas pārvilka svītru turpmākajai sezonai. Kopvērtējumā Mellups tika ierindots 22. vietā.

MX 55+

Normunds Šķepasts, piedaloties visos piecos sezonas posmos un četros no tiem kāpjot uz goda pjedestāla, kopvērtējumā izcīnīja 3. vietu, paliekot četru punktu attālumā no 2. vietā esošā braucēja.

MX Iesācēji

Edgars Jurčenoks piedalījās pirmajos četros posmos, trijos no tiem kāpjot uz goda pjedestāla. Neraugoties uz izlaisto pēdējo posmu, Jurčenoks savā klasē izcīnīja pirmo vietu kopvērtējumā. Oskars Mežals, aizvadot divus pilnvērtīgus posmus, kā arī vienā iedzīvojoties traumā, kopvērtējumā ierindojās 31. vietā. Jāpiebilst, ka šī klase bija ļoti plaši pārstāvēta – sezonas kopvērtējumā atrodami 63 braucēji.

B/V Veterāni

Jānis Sedlenieks un Ģirts Indrijaitis izlaida pirmo un pēdējo posmu, bet visos pārējos kāpa uz goda pjedestāla. Šie panākumi sezonas kopvērtējumā deva godalgoto 2. vietu.

MX1 (Latvijas čempionāts)

Harijs Suharževskis, aizvadot visus četrus posmus, sezonas kopvērtējumā izcīnīja 6. vietu.

Sezonas kopvērtējums individuālajās ieskaitēs atrodams ŠEIT.

Motokluba “ASB” sasniegumi komandu ieskaitē

Klubu kopvērtējumā MK “ASB” LAČ ieskaitē ierindojās 8. vietā 38 klubu konkurencē, savukārt Latvijas Čempionātā iegūta 15. vieta (no 27 komandām).

Nobeigumā motoklubs “ASB” grib pateikt paldies saviem atbalstītājiem: SIA „ALOJA-STARKELSEN”, ZS „BUĶI”, SIA „MARKO K”, SIA „HSF Transport”, „MotoParts” un „Alpine”, kā arī Limbažu novada Alojas administrācijai.

Teksts: Rolands Paeglis

Foto: Motokluba pārstāvji