Aloja

Līdz decembrim aicina skolēnus piedalīties konkursā par tīru vidi

Rūpējoties par dabas saglabāšanu, Lielā Talka aicina 5. – 12. klašu skolēnus piedalīties konkursā “Tīra vide – neatņemama mana un manu vienaudžu Latvijas sastāvdaļa”. Konkursa mērķis ir aktualizēt nepieciešamību rūpēties par vidi, lai saglabātu to tīru, skaistu nākamajām paaudzēt. Savās radošajās idejās skolēnus aicinām dalīties līdz šī gada 1. decembrim, savukārt labāko darbu autori kļūs par “Lielā Talka 2022” vēstnešiem un viedokļa līderiem komunikācijas aktivitātēs.

Lielās Talkas konkurss “Tīra vide – neatņemama mana un manu vienaudžu Latvijas sastāvdaļa” tika izsludināts aizvadītā gada decembrī, taču, ņemot vērā valstī noteiktos ierobežojumus un attālināto mācību procesu, konkursa norise ir pagarināta līdz šī gada 1. decembrim. Atsākot skolas gaitas klātienē, aicinām piedalīties konkursā 5. – 12. klašu skolēnus individuāli vai komandā, iesūtot savas idejas par to, kā rīkoties, lai saglabātu tīru vidi nākamajām paaudzēm.

“Ik gadu rīkojot Lielo Talku mēs jūtam, ka jaunieši kļūst arvien zinošāki un atbildīgāki vides jautājumos. Viņi piekopj videi draudzīgu dzīvesveidu un rūpējas par to, lai apkārtne būtu tīra un sakopta. Tāpat ik gadu gandarījumu sniedz skolēnu aktivitāte Pasaules talkā, pieliekot savu roku, lai veicinātu vides atjaunošanu, iestādot kokus. Lielas Talkas ietvaros esam vairākkārt akcentējuši to, ka tieši jaunieši ir mūsu nākotne! Tāpēc aicinām skolēnus piedalīties konkursā, lai dalītos ar savām radošajām idejām par to, kā sabiedrība un katrs atsevišķi var rūpēties par vidi, lai tā būtu tīra, sakopta un vesela arī nākamajām paaudzēm!” aicina Lielās Talkas vadītāja Vita Jaunzeme.

Konkursa ietvaros līdz pat 2021. gada 1. decembrim aicinām vispārizglītojošo un speciālo izglītības iestāžu 5.-12. klašu skolēnus individuāli vai komandās iesniegt 80 sekunžu (horizontāli filmētu) video klipu vai izveidot plakātu, kurā akcentē vides lomu un nepieciešamību saglabātu tīru Latviju nākamajām paaudzēm. Radošāko darbu autori kļūst par viedokļa līderiem un to darbi būs daļa no komunikācijas aktivitātēm Lielās Talkas mājaslapā un sociālajos tīklos. Savukārt konkursa laureāti tiks aicināti piedalīties „Lielā Talka 2022” ietalkošanas pasākumā Rīgā, kā arī saņems dāvanu karti no Lielās Talkas 200 eur vērtībā. Iesniedzot video klipu vai plakātu nepieciešams minēt informāciju par autoriem: neliels apraksts un kontaktinformācija (e-pasta adrese un tālruņa numurs), kā arī skolas nosaukums.

Līdz 2021. gada 1. decembrim skolēnu radošais projekts jāiesūta uz e-pastu zanda.kocane@onecom-latvia.com, klāt minot arī projekta autoru kontaktinformāciju. Savukārt līdz 10. decembrim žūrija izvēlēsies vienu radošāko autoru komandu katrā no reģioniem: Kurzemes, Latgales, Vidzemes, Zemgales un Rīgas. Piecu labāko darbu autori kļūs par „Lielā Talka 2022” informatīvās kampaņas vēstnešiem. Konkursa laureāti tiks aicināti uz Lielās Talkas ietalkošanas pasākumu Rīgā.

Konkursa nolikums pieejams Lielās talkas mājaslapā www.talkas.lv sadaļā Konkurss. Turpat  pēc 10. decembra  tiks publicēts arī reģionu radošāko komandu saraksts.

Papildu informācija:

Zanda Kočāne

Projekta koordinatore:

Mob. tel.:+371 25644492

e-pasts: zanda.kocane@onecom-latvia.com