Aloja

Nosvinēta kordziedāšanas simtgade Alojā

img-3116.480.478.sNovembra beigās Alojas kultūras namā notika pirmais no cikla “Muzikālā advente” svinīgajiem pasākumiem – „Kordziedāšanai Alojā 100”. Pasākuma apmeklētājiem atskatīties kordziedāšanas vēsturē Alojā palīdzēja ne vien skaists koncerts, bet arī kultūras nama mazajā zālē izvietotā fotoizstāde.

Pasākuma vadītāja Inga Neimane sarīkojuma laikā pastāstīja par alojiešu Indriķa Zīles un dzejnieka Ausekļa dalību Pirmajos Vispārējos dziesmu svētkos, dziedāšanas biedrību veidošanos, koriem un to diriģentiem. Vēsturiskos stāstus papildināja Alojas kultūras nama jauktā kora „Ale” dziedājums, zēnu ansambļa un vokālā ansambļa „Asniņi” jaunākās grupas uzstāšanās, kā arī Alojas Ausekļa vidusskolas skolēnu – ģitāristu un Alojas Mūzikas un mākslas skolas kora priekšnesumi.

Tuvojoties koncerta izskaņai, dziedātājiem uz skatuves pievienojās arī vairāki zālē sēdošie. I.Neimane lūdza visus, kas jebkad dziedājuši kādā korī, kopā ar koncerta dalībniekiem nodziedāt „Lai sasaucamies, lai dziedam”, bet pēc tam par ieguldīto darbu kora „Ale” diriģēšanā paldies teica bijušajiem diriģentiem Anitai Āriņai, Marutai Gaugerei, Anitai Roļskijai, Dainai Mūrniecei, un esošajam diriģentam, kas kori vada kopš 1997.gada, Aivaram Tomiņam.

Zane Šlendaka

no images were found